ŠPANCI IZDRŽALI SA DESETORICOM: Pobeda Crvene furije u Bukureštu, petarda Bosanaca, minimalac Finske protiv Grčke
Foto: EPA/ROBERT GHEMENT

KVALIFIKACIJE ZA EVRO 2020

ŠPANCI IZDRŽALI SA DESETORICOM: Pobeda Crvene furije u Bukureštu, petarda Bosanaca, minimalac Finske protiv Grčke

Fudbal -

Fudbalska reprezentacija Španije pobedila je večeras u Bukureštu selekciju Rumunije sa 2:1, u utakmici kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2020.

Španija je povela u 29. minutu golom Serhija Ramosa sa penala, na 2:0 je povisio Pako Alkaser u 47. minut, a konačan rezultat postavio je Florijan Andone u 60. minutu.

Gosti su od 79. minuta igrali bez isključenog Ljorentea, ali su uspeli da sačuvaju prednost.

Fudbaleri Švedske su u istoj grupi slavili u gostima protiv Farskih Ostrva sa 4:0, dok je Norveška na svom terenu bila bolje od Malte sa 2:0.

Posle pet odigranih utakmica Španija je prva na tabeli Grupe F sa 15 bodova, Švedska ima deset, a Norveška osam bodova. Selekcija Rumunije je četvrta sa sedam bodova, Malta ima tri, dok su Farska Ostrva i dalje bez bodova.

Fudbaleri Bosne i Hercegovine su na svom terenu pobedili Lihtenštajn sa 5:0. Dvostruki strelac bio je Amer Gojak, u 11. i 89. minutu, a golove su postigli i Haris Duljević u 80, Edin Džeko u 85. i Edin Višća u 88. minutu.

Temu Puki je golom u 52. minutu sa bele tačke doneo pobedu Finskoj protiv Grčke, dok je Italija ranije danas u Jerevanu pobedila Jermeniju sa 3:1.

Reprezentacija Italije je prva u Grupi J sa maksimalnih 15 bodova, Finska je druga sa tri boda manje, dok je Bosna i Hercegovina treća sa sedam. Jermenija je na četvrtoj poziciji sa šest bodova, Grčka je sakupila četiri, dok je Lihtenštajn poslednji bez bodova.

Fudbaleri Izraela i Severne Makedonije odigrali su nerešeno 1:1 u petom kolu Grupe G.

U Grupi D, Republika Irska i Švajcarska su odigrale 1:1, dok je Danska slavila protiv Gibraltara sa ubedljivih 6:0.

(Beta, Foto: EPA)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track