PRVA POBEDA LJUBIŠE TUMBAKOVIĆA NA KLUPI ORLOVA: Srbija savladala Luksemburg, raspucao se Aleksandar Mitrović! (KURIR TV)
Foto: FSS

KVALIFIKACIJE ZA EP

PRVA POBEDA LJUBIŠE TUMBAKOVIĆA NA KLUPI ORLOVA: Srbija savladala Luksemburg, raspucao se Aleksandar Mitrović! (KURIR TV)

Fudbal -

Fudbalska reprezentacija Srbije pobedila je danas Luksemburg u gostima sa 3:1, u šestom kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Strelci za Srbiju bili su Aleksandar Mitrović u 36. i 78. i Nemanja Radonjić u 55. minutu. Gol za Luksemburg u 66. dao je David Turpel.

Ovo je ''Mitru'' 28 gol u dresu reprezentacije čime se izjednačio sa legendarnim Tozom Veselinovićem.

Srbija je prestigla Luksemburg na trećem mestu Grupe B. Sada ima sedam bodova, šest manje od vodeće Ukrajine, a jedan od drugoplasiranog Portugala, koji ima utakmicu manje.

Ovo je selektoru Tumbakoviću prva pobeda na klupi Orlova.

Luksemburg je bio bolji rival tokom većeg dela utakmice, ali nije koristio brojne prilike, pa je Srbija uspela da pobedi.

Domaćin je imao veliku priliku kod 0:0, kada je dobro odbranio Marko Dmitrović, ali i kod 0:1 kada je pogodio stativu, kao i nekoliko dobrih tokom drugog poluvremena.

Utakmica je igrana pred 6.373 gledalaca na stadionu "Žozi Bartel" u Luksemburgu, od čega je bilo više od hiljadu navijača srpskog tima.

Reprezentacija Srbije će sledeću utakmicu igrati 14. oktobra protiv Litvanije u Vilnjusu.

1 / 3 Foto: Kurir Sport/Miloš Bjelinić

TOK MEČA:

DRUGO POLUVREME:

78. minut - GOOOOOL! Pogodio je Mitrović na asistenicju Sergej Milinković- Savića! Ovo je Mitru 28 gol u reprezentativnom dresu i izjednačio se sa Tozom Veselinovićem.

Na stadionu ima 6.373 gledalaca. Portugal u Litvaniji sada vodi sa 4:1 , sva četiri gola postigao je Ronaldo.

72. minut - Odlična odbrana Dmitrovića, izvukao je nogom loptu sa linije.

70. minut - Odlična šansa za domaćina. Odbila se lopta na ivicu šesnaest, ali je loptu loše zahvatio napdač domaćina i ona je otišla daleko preko prečke.

66. minut - GOL! Luksemburg postiže gol preko Turpela.

61. minut - Umesto Lukića uzali Gaćinović u igru.

Portugal je poveo u Litvaniji sa 2:1 golom kristijana Ronalda. Ovo je njegov drugi gol na meču!

55. minut - GOOOOOOL! Radonjić! Sjajan akcija srpkog napadača koji je duplirao vođstvo Orlova. Portugal još uvek igra 1:1 u Litvaniji.

53. minut - Žuti karton za Kolarov zbog prekida kontre Luksemburga.

Pogledajte kakva je ludnica nastala u Luksemburgu posle gola Mitrovića u Luksemburgu.

46. minut - U igru je ušao Radonjić umesto Kataia.

PRVO POLUVREME:

Završen je prvi deo igre!

45. minut - Prvo poluvreme je produženo za minut. U Litvaniji Portugal igra nerešeno sa selekcijom domaćina. Ronaldo je doveo u vođstvo Portugalce još u 7.minutu sa penala, izjednačio je Andriuškevičius u 28. minut meča.

44. minut - Til pogađa stativu. Za malo šok za Orlove.

40. minut - Nestvarni promašaju Orlova. Probio je Kolarov, odbranio je golman domaćina, probalo je posle toga čak 3 naša fudbalera, ali sve je odbranio štoper domaćina sa zemlje i to sa linije gola.

36. minut - GOOOL! Mitrović pogađa glavom za vođstvo Srbije u Luksemburgu!

32. minut - Orlovi su konačno preuzeli inicijativu.

29. minut - Žuti karton za Mitrovića.

27. minut - Odlična prilika za Luksemburg. Posle centaršuta probao je Rodriges glavom pošto je nadskočio Rukavinu, ali je Dmitrović izvukao loptu ispod same prečke.

22. minut - Odlična prilika za Luksemburg posle greške Orlova, ali na mestu je srećom Dmitrović! Pokušao je Til po zemlji iz daljine.

18. minut - Individualna akcija Mitrovića i njegov novi pokušaj, ali bez uspeha. Odlična prilika za napdača Srbije.

16. minut - Posle centaršuta Rodrigeza, De Vil je imao priliku, ali nije dobro zahvatio loptu. Odlična šansa za domaćina.

Bože pravde odjekuje Luksemburgom!

13. minut - Prvi pokušaj za Luksemburg, iz daljine i bez uspeha!

Na tribinama je oko 5.000 navijača, srpskih je nešto više, oko 3.000.

Zastava Srbije na kojoj piše Srbija je Kosovo viori se u Luksemburgu.

foto: Kurir Sport/Miloš Bjelinić

7. minut - Dve odlične prilike za Mitrovića u samo jednom minutu. Najpred na asistenciju Ljajića, a posle i individualno.

1. minut - Utakmica u Luksemburgu je počela.

SASTAVI:

SRBIJA: Dmitrović - Rukavina, Maksimović, Spajić, Kolarov - Milivojević, Lukić - Sergej, Ljajić, Katai - Mitrović.

Klupa: Rajković, Radunović, Mladenović, Nastasić, Radonjić, Lazović, Gaćinović, Mitrović, Gobeljić, Kostić, Matić, Milenković.

Luksemburg: Moris - Gerson, Šano, Karlson - Rodrigez, O. Til, Bareiro Martins, Jans - V. Til, Devil, Sinani.

Sjajan podrška za Orlove u Luksemburgu. Oko 3.000 navijača Srbije došlo je u Luksemburg.

Premijerka Srbije sa svojom partnerkom prati utakmicu Srbije i Luksemburga.

foto: Kurir

Ovo je dom reprezentacije Luksemburga i ovde će biti odigrana večerašanja utakmica!

Orlovi su odradili zagrevanje pred utakmicu!

Potrebno je više da se borimo za naciju, za reprezentaciju. Pogledajte odbojkašice... Imamo dobre momke i igrače, ali treba da budu jaki i kao grupa, jasan je direktor FSS Vladimir Matijašević pred večerašnji meč u Luksemburgu

Pobeda ili bruka. Sredine nema. Rezultatski nebitan meč, ali valja sačuvati obraz. I uspešno početi takozvane pripreme za baraž koji preko Lige nacija vodi na Evropsko prvenstvo.

Upravo ovako može se okarakterisati večerašnji (20.45) meč fudbalera Srbije u Luksemburgu u 6. kolu kvalifikacija za Euro 2020.

„Orlovi“ su gotovo bez šansi za direktan plasman na prvenstvo Starog kontinenta, ali zato će imati dva popravna meča u martu sledeće godine. Zato će utakmica s Luksemburgom predstavljati prvu u nizu pripremnih mečeva za odlučujuće bitke protiv Norveške i Škotske ili Bugarske.

- Nije lako posle poraza, ali nismo izgubili od ne znam od koga, izgubili smo od Portugala, prvaka Evrope. Ipak, neke stvari moraju da se menjaju i nadam se da ćemo već od Luksemburga početi da se spremamo za tu utakmicu, verovatno protiv Norvežana - rekao je Vladimir Matijašević, sportski direktor FSS.

Kao bivši fudbaler, realno sagledava stanje u kvalifikacijama.

- Da se ne lažemo, mi kroz ovu grupu teško da možemo šta da uradimo, ali dok ima šanse, treba igrati. Mislim da neke stvari treba da se naprave drugačije i sigurno da ćemo raditi na tome da se do marta konsolidujemo.

Nametnulo se pitanje šta to drugačije treba da radimo.

- Samo malo više da se borimo za naciju, za reprezentaciju. Videli ste odbojkašice... Jednostavno, da i u fudbalu dodamo malo. To su sve dobri igrači, dobra ekipa, ali treba da ubacimo malo atmosfere da bude još bolje.

Poruka za kraj - jasna!

- Potrebno je da se pogledamo u oči i da se kaže šta treba. Oni su dobri momci, dobri igrači, ali treba da budu grupa. Nebitno je ko igra, bitno je da smo grupa.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track