Navijači Sarajeva napali bugarske vojnike

Incidenti ne prestaju

Navijači Sarajeva napali bugarske vojnike

Fudbal -
Incident najverovatnije osveta na žestoke provokacije koju su navijači Sarajeva prošlog četvrtka u Sofiji doživeli od pristalica Levskog

Dvojica bugarskih vojnika, priopadnika EUFOR-a prebijena su u nedelju popodne u Sarajevu. Kako prenose mediji u BiH, trojica mladića, za koje se sumnja da su navijači Sarajeva, napali su grupu bugarskih državljana među kojima su bili i pripadnici EUFOR-a. Incident najverovatnije osveta na žestoke provokacije koju su navijači Sarajeva prošlog četvrtka u Sofiji doživeli od pristalica Levskog.

Među napadnutima bilo je i vojnika EUFOR-a iz bugarskog kontingenta. U komandi EUFOR-a u Sarajevu su potvrdili da je došlo do tuče."Istražujemo incident, svesni smo optužbi, sada je istraga u toku. I mi sakupljamo detalje", izjavio je za Dnevni avaz portparol EUFOR-a Dejvid Kolins.

Prema nezvaničnim informacijama, povređeni su pripadnici oružanih snaga EUFOR-a koji su branili jedan autobus koji je stigao iz Bugarske sa navijačima fudbalskog kluba Levski.

Kako prenosi Internet portal Klix.ba sukob se dogodio na raskrsnici ulica Bravadžiluk i Boradarac, kada su trojica mladića napali bugarske državljane. Iako nije zvanično potvrđeno, sumnja se da incident ima veze sa predstojećom utakmicom između Sarajeva i Levskog u kvalifikacijama za Ligu Evripe.

Navijači Levskog u prvom meču prošlog četvrtka, kao domaćini tokom utakmice protiv Sarajeva, istakli transparent na kojem je pisalo "J...li su vas Ratko Mladić i Arkan, sad je red na nas". Bugarski navijači su takođe spremali gostovanje u Sarajevu u revanšu uz plakat na kojem je pisalo: "Nož, žica, Srebrenica".Tim povodom, na društvenim mrežama već je počelo organizovanje ljudi u Sarajevu da "dočekaju" bugarske navijače na revanšu u četvrtak, 26. jula.

U meču drugog kola kvalifikacija za Ligu Evrope u Sofiji igrači Sarajeva su poraženi od Levskog rezultatom 1:0.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track