TALENAT OTKRIJEM ZA PET MINUTA! Trener Mančesterove škole fudbala za Kurir: Vaši klinci su odlični tehničari!
Foto: Nemanja Nikolić

Trener Mančester junajteda za Kurir

TALENAT OTKRIJEM ZA PET MINUTA! Trener Mančesterove škole fudbala za Kurir: Vaši klinci su odlični tehničari!

Fudbal -

Glavni trener Manečester junajted škole fudbala otkrio na šta se posebno obraća pažnja u radu sa najmlađima

Engleski fudbalski gigant Mančester junajted u saradnji sa Eurobankom, koja je eksluzivni partner kluba sa Old Traforda, ogranizovao je petodnevnu školu fudbala za mališane iz Srbije.

Mančestersku delegaciju predvodio je legendarni bek ovog kluba i dugogodišnji saigrač Nemanje Vidića, a akciju je predvodio glavni trener Mančester junajted škoel fudbala Robin van der Lan, s kojim smo uradili i kratak intervju na temu fudbala među najmlađima u Srbiji.

Koliko dece, prema vašem isksutvu, uspe da tokom ovakve akcije pokaže svoje kvalitete i zaista postane fudbaler u budućnosti?

- Iskreno, nismo na to fokusirani u ovom trenutku. Posvećeni smo tome da mališanima omogućimo da uživajući igrajući se fudbala, te da shvate principe igre i igraju na pravi način. Ali, ako neko "iskoči", očigledno nećemo propustiti priliku da infomracije o njemu prosledimo našem timu skauta.

foto: Nemanja Nikolić

Da li je moguće otkriti talenat za tih pet dana koliko škola traje?

- Mi smo svi iskusni treneri i potencijal možemo da spazimo za pet minuta! Ali tokom pet dana smo u prilici da sa decom pređemo ceo program i obradimo sve teme, kako na terenu, tako i u učionici. Tako im pomažemo da razviju svoju igraju. Naš jedan dan ima svrhu da pokaže kako je to biti na Akademiji Manečster junajteda. Koliko sličnih programa imate godišnje i kako srpski mališani stoje u poređenju sa ostalima?

- Broj naših programa varira iz godine u godinu i nemoguće je da vam precizno dogovorim na to pitanje. Isto tako, veoma je teško napraviti poređenje među državama zbog brojnih razlika u sposobnostima. Kako bilo, deca s kojom smo ovde radili su tehnički veoma dobri, posebno u "jedan na jedan" situacijama, ali imai onih koji, poput Vidića i Matića imaju tu "čeličnu" crtu u duelima. Za kraj bismo voleli da date neki savet dečici koja sada počinju sa treniranjem fudbala.

- Moj savet je uvek isti. Deca koja žele da postanu veoma dobri fudbaleri ne smeju da koriste prečice u radu. Vežba, vežba i samo vežba!

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track