JIRGEN KLOP ISPRIČAO KAKO SE OSRAMOTIO Hteo sam da napalim igrače pričom o Rokiju, a oni su blenuli u mene kao u ludaka! (FOTO)
Foto: AP

PROPAO MU MOTIVACIONI GOVOR

JIRGEN KLOP ISPRIČAO KAKO SE OSRAMOTIO Hteo sam da napalim igrače pričom o Rokiju, a oni su blenuli u mene kao u ludaka! (FOTO)

Fudbal -

Najbolji fudbalski trener na svetu u izboru FIFA Jirgen Klop podelio je priču iz 2011 godine. On je tada vodio Borusiju Dortmund i nije ni slutio da će osam godina kasnije biti najbolji trener sveta. - Moraću da započnem jednom pričom o sramoti jer se ponekad plašim da spoljni svet gleda na fudbalere i trenera kao da su bogovi ili nešto tome slično.

Bog je samo jedan, nema veze sa fudbalom ,a svi mi imamo uspone i padove,a kao mlađi trener sam mnogo padao - napisao je Klop.

Potom se prisetio 2011. godine.

- Moja Borusija je igrala protiv Bajerna, derbi meč Bundes lige. Nekih 20 godina nismo pobedili u Minhenu. Mnogo inspiracije uzimam iz filmova,a kad god treba da motivišem igrače pomislim na Rokija Balbou. Po mom mišljenju prva četiri dela serijala o Rokiju trebalo bi da puštaju deci u školama širom sveta. To treba da bude kao azbuka. Ako pogledate te filmove i ne dobijete želju da se popnete na vrh, onda sa vama nešto ozbiljno nije u redu - nastavio je Klop.

foto: AP

Igrače je okupio uoči utakmice.

- Okupio sam igrače .Svi su sedeli, svetla su bila pogašena. Rekao sam im da je Dortmund poslednji put pobedio u Minhenu dok su oni bili u pelenama. Krenuo sam da im puštam scene iz Rokija 4. Ona sa Ivanom Dragom je klasik. Drago trči na traci, povezan je sa velikim monitorima i naučnici ga prate.

Rekao sam im. Vidite? Bajern je Drago, najbolji je u svemu, najbolja tehnologija! Najbolje mašine! On je nezaustavljiv! A onda slede scene sa Rokijem koji trenira u Sibiru, seče drveće i nosi balvane kroz sneg. Da li vidite Rekao sam im to smo mi, mi smo Roki! Manji jesmo, ali imamo veću želju, imamo srce šampiona! Mi možemo da uradimoo nemoguće - prepričava

Klop.

foto: AP

Ali onda sledi šok za harizmatičnog Nemca.

- Dok sam pričao gledao sam reakciju momaka. Očekivao sam da ustanu da budu spremni da se popnu na planinu u Sibiru, da polude!. Svi su sedeli i blenuli u mene pitali su se verovatno o čemu ovaj ludak priča. Onda sam shvatio... Tražio sam da podignu ruke oni koji su znali ko je Roki Balboa, javila su se dvojica, Sebastijan Kel i Patrik Ovomojela - objasnio je nemački stručnjak.

Sam je zaključio da je ceo njegov govor bio potpuna besmislica.

- To je bio najvažniji meč u sezoni, a trener vrišti o sovjetskoj tehnologiji i Sibiru... Mislio sam da sam spremio najbolji u govor istoriji fudbala, a ispala je potpuna besmislica - iskren je Jirgen Klop.

Kurir sport

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track