ZVEZDA DONIRALA OPREMU DEČIJOJ KLINICI U TIRŠOVOJ: Šampion Srbije izdvojio 100.000 evra za pomoć (FOTO)
Foto: Tanjug/Zoran Žestić

FUDBALERI ZVEZDE DONELI POKLONE MALIŠANIMA

ZVEZDA DONIRALA OPREMU DEČIJOJ KLINICI U TIRŠOVOJ: Šampion Srbije izdvojio 100.000 evra za pomoć (FOTO)

Fudbal -

Fudbalski klub Crvena zvezda donirao je savremenu opremu u vrednosti od 100.000 Univerzitetskoj dečijoj klinici u Tiršovoj.

Ugovore u klinici potpisali su generalni direktor FK Crvena zvezda Zvezdan Terzić i direktor te ustanove Siniša Dučić, u društvu ministra zdravlja Zlatibora Lončara i fudbalera Marka Marina, Nemanje Milunovića, Miloša Degeneka i Milana Borjana, kao i predsednika Zvezde Svetozara Mijailovića, sportskog direktora Mitra Mrkele i trenera Vladana Milojevića.

Direktor bolnice Siniša Dučić zahvalio se Crvenoj zvezdi na, kako je naglasio, značajnom poklonu.

"Pomoć je došla u pravom trenutku. NIkad nismo imali više opreme nego sada, kompletirali smo je. Lako je upravljati ustanovom kada imamo podršku ministarstva zdravlja i Crvene zvezde", rekao je Dučić novinarima i potvrdio da je vrednost opreme iznosi 100.000 evra.

Direktor Zvezde Terzić istakao je važnost klinike u Tiršovoj u lečenju dece.

"Obaveza Zvezde, kao najvećeg i kluba naroda, da donora i kupi opremu tako važno ustanovom. Sa Lončarom smo locirali problem i kupili opremu. Deci i roditeljima bih poručio samo jedno, da nikad da ne odustaju na putu do pozitivnog rezultata. Pobedićemo svi zajedno", rekao je Terzić.

foto: Tanjug/Zoran Žestić

Funkcioner crveno-belih direktoru Dučiću i ministru Lončaru uručio je dresove Zvezde sa njihovim prezimenima i brojem 10 i zauzvrat dobio zahvalnicu.

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar kaže da mu je drago što se Zvezda javila da pomogne zdravstvenom sistemu.

"Lako smo se dogovorili gde da ode pomoć, jer su deca najvažnija. Brzo je sve realizovano i kupljena je najsavremeniji oprema. Posebna zahvalnost je što su se iz Zvezde setili dece koju je zadesio problem", poručio je Lončar i podsetio na Zvezdinu akciju davanja krvi i promociji donorstva.

foto: Tanjug/Zoran Žestić

Trener Milojević i provimci Zvezde decu obradovali poklonima

Fudbaleri su obišli decu na odeljenju ortopedije i obradovali ih poklonima sa obeležjima Crvene zvezde.

Trener Milojević naglasio je da se crveno-beli neće zaustaviti sa ovako humanim akcijama.

"Jako sam srećan što smo uspeli da dođemo do dece. Znamo šta Crvena zvezda čini, napravljen je fenomenalan gest i u ovim vremenima potrebno je da budemo humani. Po izrazu lica i neopisive sreće dece kada su videla igrače. Za nas je to možda malo, a za najmlađe mnogo", rekao je Milojević novinarima.

foto: Tanjug/Zoran Žestić

Kapiten Marin i saigrači oblišli su tri sobe i uručili oko 20 kesa sa mnogobrojnim poklonima.

"Bitna i lepa akcija Crvene zvezde, obradovali smo decu i želimo im da se što pre oporave. Dali smo im pozitivnu energiju, srećan sam što možemo deci da pomognemo i ulešamo damo", rekao je Marin.

Defanzivac Milunović kaže da mu je dečiji osmeh, kao ocu dva deteta, najveća radost, sa čime se složio i drugi igrač iz štoperskog tandema Miloš Degenek.

"Znači nam mnogo što smo danas u Tiršovoj, velika je stvar od kluba da pomogne bolnici. Deca su naša budućnost. Svi bismo voleli da deca što pre ozdrave i dođu na bilo koji stadion, da se bave sportom i zdravim životom. Želimo im brz oporavak", poručio je Degenek.

foto: Tanjug Zoran Žestić

Golman Milan Borjan poželeo je deci brz oporavak i da se vrate na igrališta kako bi se bavila sportom i zdravim životom.

"Nije lepo videti decu u bolnici, ali drago mi je da smo bili danas tu da im donesemo osmeh na lice. Videli smo koliko im znači, lep je gest Zvezde da pomogne. Poruka za njih je da uvek moraju da se bore za život i daju maksimum da će dobre stvari doći. Drago mi je što sam bio deo ove akcije i što smo došli da im ulepšamo dan", zaključio je Borjan.

kurir.rs / Tanjug

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track