SVAKA ČAST! MILIVOJEVIĆ OBARA REKORDE U PREMIJER LIGI: Srbin Luka čovek od čelika!
Foto: AP

bravo

SVAKA ČAST! MILIVOJEVIĆ OBARA REKORDE U PREMIJER LIGI: Srbin Luka čovek od čelika!

Fudbal -

Stena Kapiten Kristal palasa u Engleskoj odigrao 65 mečeva bez povrede ili izmene zbog loše forme, poslednji put izašao iz igre 26. avgusta 2017. u porazu od Svonsija

Srpski reprezentativac Luka Milivojević ispisuje istoriju u Kristal palasu! U seriji od 65 mečeva čelični Srbin nijednom nije zamenjen zbog povrede ili loše forme i jedan je od retkih fudbalera u Premijer ligi koji je prošle sezone odigrao 38 mečeva ne propustivši nijedan sekund!

foto: EPA

Ovakav podvig se retko sreće i u daleko slabijim takmičenjima, sa manjim fizičkim zahtevima od najjače lige svetu, naročito u konkurenciji veznih igrača, koji su, za razliku od golmana, često izloženi snažnim startovima igrača protivničkih ekipa. Kapiten londonskog kluba ove sezone prikupio je svih sedam nastupa, a pretprošle takmičarske godine imao je 20 mečeva u seriji bez izmene. Rekord lige drži čuveni Amerikanac, golman Bred Fridel, koji je za osam godina igranja sakupio 310 mečeva u seriji.

foto: AP

Od 95 mečeva u Engleskoj, od dolaska u zimu 2017. godine iz Olimpijakosa, Milivojević je šest puta zamenjen. Poslednji put se to desilo 26. avgusta 2017. godine prilikom poraza od Svonsija rezultatom 2:0 pred svojim navijačima na Selhurst parku. Jedini put kada bi propuštao mečeve bilo bi zbog žutih kartona, kojih je ukupno nakupio 27 komada, iako pravi svega 2,7 faula po utakmici. Takođe, poslednje dve sezone je jedan od najefikasnijih igrača u ekipi, jer je postigao ukupno 25 golova, mahom sa bele tačke.

Priznanje trenera

HODŽSON: NAJBOLJI JE!

Menadžer Roj Hodžson je najzaslužniji što Milivojević nosi kapitensku traku već treću sezonu i stvara neverovatnu statistiku za pojmove modernog fudbala. Na jučerašnjoj utakmici protiv Vest Hema nije mogao da računa na Srbina zbog pet žutih kartona:

- Kada pričate o izostanku najboljeg fudbalera u poslednje dve godine, morate priznati da će biti zaista teško pronaći nekog ko će uskočiti u njegove kopačke. Nemamo dvojicu Luka i biće drugačije ko god da uskoči umesto njega - rekao je Hodžson.

foto: AP

Kurir / Dejan Petković

Foto: AP

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track