LALATOVIĆ GRMEO POSLE SKANDALA U ITALIJI: Utakmica prekinuta posle provokacija Albanaca, a evo šta je ISKLJUČENI trener Vojvodine rekao o duelu sa Brešom (VIDEO)
Foto: Starsport©

ISKLJUČEN

LALATOVIĆ GRMEO POSLE SKANDALA U ITALIJI: Utakmica prekinuta posle provokacija Albanaca, a evo šta je ISKLJUČENI trener Vojvodine rekao o duelu sa Brešom (VIDEO)

Fudbal -

Prijateljska utakmica između Breše i Vojvodine u italijanskom Orzinuoviju, igrana u znak podrške Siniši Mihajloviću, nije završena!

Prvi put je prekinuta kada je u 33. minutu zbog protesta isključen trener Vojvodine Nenad Lalatović, koji je zatim povukao ekipu sa terena.

Meč je kasnije ipak nastavljen, ali ponovo prekinut u 52. minutu posle provokacije Albanaca. Sukob sa srpskim navijačima je izbegnut, ali se fudbal više nije igrao.

Posle tog skandala Lalatović je rekao:

"Videli ste i sami. Svi vi novinari koji ste bili na ovoj utakmici, mogli ste da vidite da je u prvih 15-20 minuta utakmice kriterijum suđenja bio neverovatan na strani Breše. Mi nismo došli ovde da budemo njihov sparing partner i da oni na nama uvežbavaju neke akcije. Trebalo je da bude fer i korektno suđenje na obe strane".

Trener Vojvodine je u dahu nastavio:

"Kod vodećeg gola Breše prvo je bio ofsajd, a penal nije postojao. Drinčiću je iscepan šorts, sudija nije svirao faul. Kriterijum je bukvalno bio 80:20 i ja sam u jednom trenutku odmahnuo rukom 'Daj, sviraj faul'. Nisam opsovao sudiju, ali on mi je rekao 'Ja sam internacionalac, ti meni ne smeš da odmahuješ rukom i zbog toga sam te isključio".

Voša je uspela da smanji na 1:2.

"Nikada nisam zadovoljan kada se izgubi utakmica. Mislim da smo u prvih 20 minuta ušli jako loše i da smo ih previše respektovali. Oni imaju filozofiju da sa dva špica šire i oslobađaju prostor igračima iz drugog plana. Mi to nismo dobro zatvorili, verovatno smo napravili grešku što smo analizirali njihov meč protiv Juventusa, umesto protiv nekog manjeg tima".

Lalatović je na kraju ponovo vratio na sudije:

"Pustio je njihovu grubu igru, bukvalno nas je tretirao kao da smo im sparing partner. To nije bilo korektno i tek kad smo porazgovarali na poluvremenu i rekli da ćemo uz ovakvo suđenje napustiti utakmicu, jer mi želimo da igramo fudbal, on je ujednačio kriterijum. Počeli smo da igramo našu igru i posle 2:1 imali još jednu šansu. Da je drugo poluvreme nastavljeno, siguran sam da ne bismo izgubili utakmicu", završio je Lalatović.

(Mondo)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track