FUDBALER KOJI JE PUBLIKU GAĐAO STOLOM! Da li se sećate LUDAKA? Ovo je FILMSKA KARIJERA igrača koji je ušao u GINISOVU KNJIGU REKORDA! (VIDEO)
Foto: Profimedia

NA DANAŠNJI DAN

FUDBALER KOJI JE PUBLIKU GAĐAO STOLOM! Da li se sećate LUDAKA? Ovo je FILMSKA KARIJERA igrača koji je ušao u GINISOVU KNJIGU REKORDA! (VIDEO)

Fudbal -

Na današnji dan 1976. godine rođen je urugvajski napadač Sebastijan Abreu, poznat po nadimku "Ludak".

Sebastijan Abreu možda nije planetarno poznato kao neki njegovi slavni sunarodnici poput Luisa Suareza, ali je uspeo da ispiše istoriju fudbala.

Na svoj način, naravno! A karijera je i više nego filmska!

foto: Profimedia

Abreu je za reprezentaciju Urugvaja odigrao 70 utakmica i postigao 26 golova, bio je učesnik Mundijala u Japanu i Južnoj Koreji 2002. godine, a na Svetskom prvenstvu u Južnoj Africi 2010. postigao je odlučujući gol u penal-seriji protiv Gane, koji je Urugvaj odveo u polufinale.

Mnogi ga smatraju neverovatnim napadačem, a klubovi za koje je on sve igrao teško je i nabrojati. Jer je "Ludak" upravo po broju klubova rekorder u fudbalu.

Urugvajac je oborio svetski rekord po broju različitih klubova za koje je nastupao i nadmašio nemačkog golmana Luka Pfaneštila, zbog čega je ušao i u Ginisovu knjigu rekorda.

Klubovi za koje je igrao:

Defensor, San Lorenco, Deportivo La Korunju, Gremio, Tekos, Nasional, Kruz Azul, Amerika, Sinaloa, Monterej, San Luis, Tigres, River Plata, Beitar Jerusalim, Real Sosijedad, Aris, Botafogo, Figuirense, Rosario Central, Aukas, Sol de Amerika, Santa Telka i Bangu.

Najduže se zadržao u La Korunji - šest godina.

foto: EPA/Rodrigo Sura

LUDAK Gađao publiku STOLOM

Nadimak "Ludak" potpuno opravdava njegovo ponašanje koje je u krajnju ruku - specifično. Teško onom ko mu 'stane na žulj'.

Sebastijan Abreu je tokom svoje višedecenijske karijere, tokom koje je promenio bezbroj klubova, stekao nadimak "El Loko", odnosno Ludak.

Nije retka pojava da igrači uđu u sukob, pa i fizički sa protivničkim navijačima, ali čuveni Urugvajac je to učinio sa pristalicama njegovog kluba, i to ne da je ušao u sukob nego je zgrabio sto i gađao ih.

Sve se desilo na meču protiv Antafogaste kada prilikom izmene nije mogao više da trpi uvrede sa tribina već je zgrabio prvo što mu je palo pod ruke, u ovom slučaju sto i bacio ga ka prvom redu tribina.

kurir.rs / kurir sport

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track