DA LI NOVAC IGRA FUDBAL ILI NE? Ceo Totenhem vredi skoro MILIJARDU EVRA, a čak 5 igrača Pevaca su skuplji od celog tima Zvezde! Šta crveno-beli mogu na najvelelepnijem stadionu na svetu?
Foto: EPA/Andy Rain

pitanja od milion dolara!

DA LI NOVAC IGRA FUDBAL ILI NE? Ceo Totenhem vredi skoro MILIJARDU EVRA, a čak 5 igrača Pevaca su skuplji od celog tima Zvezde! Šta crveno-beli mogu na najvelelepnijem stadionu na svetu?

Fudbal -

Fudbaleri Crvene zvezde večeras od 21 čas gostuju u Londonu ekipi Totenhema u okviru 3. kola Lige šampiona.

Da je Totenhem veliki favorit na ovom meču, svima je i više nego jasno, ali slabi rezultati ''pevaca'' dali su nadi crveno-belima u pozitivan rezultat.

Osim slabih rezultata engelskog kluba u svim takmičenjima, Zvezdin adut na ovom meču biće i najverovatnije poluprazne tribine novog stadiona, kao i trenutno stanje na tabeli po kome su Beograđani ozbiljni konkurenti za gornji deo tabele.

Međutim, ono što svakako ide u korist londonskog kluba jesu istorija i vrednost igrača koja je nemerljiva i neuporediva.

Prema proceni renomiranog sajta ''Transfermarkta'' vrednost celog Totenhema je skoro milijardu evra, tačnije 985 miliona, dok ceo tim sa Marakane vredi nešto manje od 60 miliona, tačnije 57.95 miliona evra.

Trenutno najskuplji igrač kluba sa Marakane je kapiten Marko Marin čija je tržaišna vrednost 5 miliona evra, dok su čak tri igrača vrednosti od 4 miliona evra (Ben, Pavkov i Van la Para).

A sada Englezi...

Najskuplji igrač tima iz Londona je naravno Hari Kejn čija je trenutna vrednost na tržištu oko 150 miliona evra, dakle skoro tri puta više nego ceo tim Beograđana.

Ali ne samo Kejn, što je bilo i za očekivati realno, čak još četiri igrača Totenhema vrede više nego ceo tim Zvezde. Na tom spisku su Dele Ali, Ndombele, Kristijan Eriksen i Hong Min Son.

Večeras ćemo da vidimo da li novac igra fudbal ili ne!

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track