Uživo: Partizan - Valeta 3:1

revanš 2. kola kvalifikacija LŠ

Uživo: Partizan - Valeta 3:1

Fudbal -
Prema očekivanju igrači Partizana nadigrali su goste s Malte pobedivši u revanšu Valetu sa 3:1.

BEOGRAD - Nisu fudbaleri Valete imali ni minimum šanse da u reevanšu protiv partizana učine nešto vviše sem "časnog" poraza". Tako je i bilo, uz izuzetno teške uslove za igru po velikom pljusku fudbaleri Partizana izborili su pobedu od 3:1 i pasirali se u treće kolo kvalifikacija Lige šampiona gde ga očekuje meč protiv kiparskog AEL-a.

Fudbaleri Partizana otvorili su svom stadionu novu sezonu mečom 2. kola kvalifikacija za Ligu šampiona protiv malteške Valete …Pred sam početak revanš utakmice provala oblaka nije pokolebala oko 10.000 gledalaca, najvatrenijih navijača Partizana koji su pesmom, ne mareći za kišu dočakali svoje miljenike.

Vladimir Vermezović je na teren poslao postavu u seldećem sastavu: Petrović, Aksentijević, Volkov, Ostojić, Ivanov, Saša i Lazar Marković, Ilić, Babović, Tomić i Stefan Šćepović.

Valeta: Krul, Acopardi, Barosa, Bereto, Borgi, Brifa, Karuana, Da Silva, Roka, Falzun i Mifsud.

Pobednik dvomeča u trećem kolu kvalifikacija Lige šampiona igraće protiv kiparskog AEL-a. Prvi meč na Malti završen je pobedom Partizana od 4:1

Uprkos kiši, Partizan je utakmicu počeo agresivnom ugrožavajući gol gostiju...Tako je prrvu prvu ozbiljniju priliku imao Lazar Marković u 6.minutu , kada je posle driblinga sa ivice kaznenog prostora pogodio prečku...

A onda u 10. minutu slavlje. 1:0 za Partizan. Nikola Aksentijević je s desne strane uputio odličan centaršut na koji je natrčao Nemanja Tomić poslavši glavom loptu u nebranjeni deo Valetinog gola...1:0 za crno-bele...

Uprkos primljnom golu gosti su nastavlli sa otvorenom igrom i za minut su u dva navrata uputili udarce ka golu Partizana...kao za inat kiša i dalje pada nemilice, Lazar Marković snažno šutira sa 25 metara, ali iznad gola.

U 30 minutu najizglednijia šansa za goste koji rasterećeni jer nemaju šta da izgube igraju potpuno otvoreno..Barbosa, Brazilac u redovima Maltežana šutira kao iz topa sa ivice kaznenog protora, ali golman Partizana Nikola Petrović odlično interveniše i Barbosin projektil odbija preko gola...

36. minut strašna šansa za Partizan. Volkov je centrirao u sredinu katznenog prostora Valete, loptu je pšrihvatio Babović...šut ali lopta se odbila od desne stative a potom i od leve. Ništa od gola.

Pola minutaa kasnije Aksentijević pogađa prečku. Pritisak Partizana brzim kontranapadom nastavio je Saša Ilić. Sam je izbio pred golamana Valete, ovaj je intervenisao rušeći Partizanovog kapitena, ipak sudija Sidiropoulos nije smatrao da je to bio prekršaj za najstrožu kaznu, šta više pokazao je žuti kartom Iliću zbog simuliranja.

Drugo poluvreme je loše počelo po igrače Partizana. Grešku odbrane "crno-belih" iskoristio je Barbosa, koji je kao na tacni uposlio Mifsuda. golman Nikola Petrović je bio nemoćan 1:1.

Tek što je Babović promašio još jednu šansu, tačnije njegov šut je odbranio golman Maltežana, a potom istog igrača na terenu uz zvižduke nezadovoljnih navijača, zamenio Vukić, Nemanja Tomić doneo je novu radost "crno-belima". Igrao se 67. minut Saša Ilić je uposlio Nemanju Tomića, a ovaj ne čakejući sa nekih 18 metara snažno šutira ka golu Valete. Njegov šut golman Krul nije mogao da zaustavi 2:1 za Partizan....

Probudili ssu se igrači Partizana, posle pauze na poluvrmenu. Gol Nemanje Tomića kao da je bio inicijalna kapisla da "crno-beli" slično prvom delu igre krenu prema golu Valete. Iz jednog od takvih napada prednost Partizana povećao je Aleksandar Mitrović 3:1.

Igrao se 72. minut, Aksentijević je bio u nezadrživom prodoru s desne straane, ali je njegov šut zaustavila (ko zna koja) stativa. Ipak na odbijenu loptu natrčao je Mitrović i iz sve snage je poslao u Valetin gol 3:1 za Partizan....

Više nema dileme, na terenu postoji samo jedan tim, a to je Partizan. Koristeći inicijativu crno-beli stvaraju još dve zrele prilike za pogodak. Prvo je Ninković šutirao kao iz topa, a da potom isti igrač odlično uposlio Vukića koji iz trka šalje projektil pored desne stative Valetinog gola ostaje 3:1 za Partizan.

Sudija je proddužio meč čettiri minuta, ali se u nadoknadi vrmena ništaa bitnije nije desilo. prilike za pogoddak propustili su Saša Marković, koji je iz gužve pred golom Valete šutirao preko gola, ako i Ninković čiji je šut iz daaljine usspeo da zaustavi golman Maletžana 3:1 za Partizan.

- Posle dva meseca ovo je bila prva kiša i dobro nam je došla. Žao mi je ljudi koji su po ovakvom vremenu kisnuli. Moji momci su muški odradili posao i svaka im čast. Bitno je da je ovaj tim pokazao da ima dosta kvalitetnog matrerijala. Ovo je bila najznačajnija utakmica za nas u ovom delu sezone i ja sam zadovoljan učinjenim- prokomentarisao je trener crno- belih Vladimir Vermezović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track