Najnovije vesti

KOLINDA SE PERE! Predsednica Hrvatske se šlihta navijačkoj grupi Armada: Pre ću krepat, nego se odreći svoje Rijeke (FOTO)
Foto: EPA Georgi Licovski

OPET OBJAŠNJAVA SVOJE IZJAVE

KOLINDA SE PERE! Predsednica Hrvatske se šlihta navijačkoj grupi Armada: Pre ću krepat, nego se odreći svoje Rijeke (FOTO)

Fudbal

Predsednica Hrvatske Kolinda Grabar - Kitarović dobro je potresla tamošnju javnost izjavom da je klub za koji navija povezala sa Partizanom i Crvenom zvezdom, a u najnovijem odgovoru FK Rijeka se "pere". 

Prva dama Hrvatske je prisustvovala u Splitu premijeri filma o legendi Hajduka Ivanu Gudelju i tom prilikom izjavila:

"Kao Riječanka sam odlazila na utakmice Rijeke, ali naša Rijeka je tada bila nekakav rezervni klub za Partizan i Crvenu zvezdu i domaći igrači koji su bili dobri i kvalitetni odlazili su u Hajduk, nešto malo u Dinamo. Dinamo i Hajduk bili su toliko blizu mom srcu. Fudbal je za nas koji smo voleli Hrvatsku bio puno, puno više od fudbala. Značio je narodno zajedništvo. Bio je ono što je povezivalo sve od juga do severa", rekla je Kolinda i podigla veliku buru u regionu, tako da je došla u situaciju da još jednom objasni svoju prethodno datu izjavu.

Predsednici Hrvatske se često dešava da mora da se "dodatno pojašnjava", kao i sada u slučaju fudbalskog kluba Rijeka.

U odgovoru upravi Rijeke, Kolinda Grabar Kitarović je navela da ostaje pri osvom "nedvosmislenom stavu" a to je da su "pod uticajem politike na rukovodstvo kluba 80-ih godina prošlog veka, Rijeku u kontinuitetu pokušavali da povežu sa Beogradom".

"Rijeka koju sam pratila kao navijačica još od školskih dana, nije ova Rijeka danas. Najtalentovaniji hrvatski igrači, poput Grobničana Zorana Šestana, sedeli su tada na klupi, dok su neki drugi, manje talentovani, ali politički podobniji, dobijali priliku. U tom kontekstu sam tadašnju NK Rijeku okarakterisala kao rezervni klub. Znam dobro kakav je bio status Rijeke tih osamdesetih godina i niko ne može da me uveri u suprotno", napisala je predsednica Hrvatske u odgovoru Rijeci.

foto: EPA/ETIENNE LAURENT

Usledio je "šliht" navijačkoj grupi koja sebe naziva Armada. "Armada je, pritom, uvek bila simbol hrvatske Rijeke, prkosa i otpora prema hegemonističkim politikama. Uvek sam podržavala i dalje ću podržavati svoju Rijeku, svoj fudbalski klub, svoje 'Bele'. 'Krepat' ma ne molat' je i moje životno geslo i danas i budite uvereni kako ću pre krepat' (crknuti, prim. aut.) nego se odreći svoje Rijeke!". Naravno, sve ove njene izjave, pa i o fudbalu, treba shvatiti kao deo kampanje za predstojeće predsedničke izbore, a ona želi drugi mandat.

kurir.rs / kurir sport 

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...