ZA 4 GODINE STRADALO 5 VOĐA NAVIJAČA PARTIZANA: Četvorica brutalno likvidarana, jedan umro prirodnom smrću (FOTO)
Foto: Starsport©

UŽAS

ZA 4 GODINE STRADALO 5 VOĐA NAVIJAČA PARTIZANA: Četvorica brutalno likvidarana, jedan umro prirodnom smrću (FOTO)

Fudbal -

Jedan od vođa Partizanove navijačke grupe Alkatraz, Ljubomir Marković Kića, ubijen je u petak u Beogradu u ulici Grčića Milenka, pošto su ga zasad nepoznati napadači izrešetali sa šest hitaca i pobegli.

Posle te tragedije, vraćaju se sećanja na smrti velikog broja vođa navijača crno-belih. Pored Ljubomira Markovića Kiće, stradali su i Goran Klještan Boske, Alen Kostić Kubi, Aleksandar Stanković Sale Mutavi i Aleksandar Joksić Joksa.

Ljubomir Marković Kića, poslednji stradali vođa navijača Partizana, bio je deo starog tabora grupe Alkatraz, koju je tada predvodio Miloš Radisavljević Kimi.

foto: Jelena Rafailović, Printscreen Facebook

Za njega je šira javnost prvi put čula 2009. godine pošto je bio jedan od osumnjičenih za ubistvo francuskog državljanina i navijača Tuluza Brisa Tatona.

Marković je, sa Ivanom Grkovićem, osuđen na po 30 godina zatvora, ali mu je ta kazna kasnije preinačena, pa je za ubistvo Brisa Tatona dobio 13 godina i dva meseca, a iz zatvora je pušten 2017. godine.

Važio je za jednog od viđenijih predstavnika navijačkog sveta i bio je dobro poznat policiji zbog svoje burne prošlosti.

foto: Pritnscreen/Instagram

Pripadnik navijačke grupe "Šedous", Goran Klještan Boske, jedini sa ove liste nije ubijen, već je umro u teretani u Ulici Borivoja Stevanovića u Beogradu.

Poznat je zbog pretnji upućenih novinarki Brankici Stanković. Taj incident se dogodio na meču Partizana i Šahtjora, 16. decembra 2009. godine, kada je skandirano: "Otrovna si kao zmija, proći ćeš kao Ćuruvija" sa južne tribine stadiona u Humskoj.

Nešto kasnije, odlukom Apelacionog suda od oktobra 2013. godine zbog krivičnog dela ugrožavanje sigurnosti, Klještan je kažnjen uslovno sa deset meseci zatvora, sa rokom provere od četiri godine.

Utvrđeno je da je Klještan preminuo od posledica srčanog udara u 43. godini.

foto: Facebook Printscreen

Alen Kostić Kubi bio je vođa navijačke grupe "Zabranjeni".

On je ubijen hicima iz kalašnjikova, u pucnjavi u Železniku. Ubio ga je komšija, i to posle problema koji nisu u vezi sa navijanjem.

Prethodno je bio ranjen u sačekuši 2013. godine. Važio je za nekog ko protivničkim navijačima "uteruje strah u kosti".

foto: Saša Pavlić

Aleksandar Stanković (30), poznatiji kao Sale Mutavi, takođe jedan od vođa navijača Partizana, ubijen je 13. oktobra 2016. godine.

Likvidiran je dok je ulazio u automobil u blizini Centralnog zatvora.

Sahrani vođe navijača Partizana prisustvovali su predstavnici uprave Fudbalskog kluba i pojedini fudbaleri, što je podiglo veliku prašinu.

Posle ubistva fudbaleri Partizana su na meč protiv Voždovca izašli na teren u majicama s likom ubijenog Stankovića, a to su učinili i košarkaši crno-belih.

Stanković je bio jedan od najmoćnijih navijača na Partizanovoj južnoj tribini.

foto: Facebook Ps

Vođa Partizanove navijačke grupe ''Jang bojs'', 24-godišnji Aleksandar Joksić ubijen je u Rakovici 29. septembra 2015. godine.

Nepoznati napadač je na njega ispalio četiri hica, a peti ga je pogodio u glavu.

Takođe, među uticajnim navijačima sa crno-bele tribine koji više nisu među živima su: Aleksandar Saša Pantić, ubijen u dogovorenoj tuči Delija i Grobara u Bijeljini 15.09.2018, Demir Jukić, smrtno ranjen 9. juna 2017. godine, posle tuče Delija i Grobara, Vladimir Živković Vlajko, član Zabranjenih, izboden na Karaburmi od strane navijača OFK Beograda, Ivan Perović, ubijen u pucnjavi u sukobu između Grobara 23. oktobra 2011. godine.

(Telegraf)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja