REPREZENTACIJA NORVEŠKE NA SKENERU KURIRA: Nema Solskera, nema Risea, moramo na Euro!
Foto: Starsport©

Analiza do detalja

REPREZENTACIJA NORVEŠKE NA SKENERU KURIRA: Nema Solskera, nema Risea, moramo na Euro!

Fudbal -

Goreće Oslo!!! Solšer i Jon Arne sada su samo legende „vikinga“, a neki novi klinci biće rivali Srbije u polufinalu baraža za Evropsko prvenstvo 26. marta 2020.

Srbija je gotovo tri puta vrednija reprezentacija od Norveške. Imamo igrače u daleko boljim klubovima. Apsolutno posedujemo kvalitet da eliminišemo „vikinge“ na njihovom terenu. Sve osim toga biće - debakl!

Nema ovde previše uvijanja. Nazovimo stvari pravim imenima. Favoriti smo u Oslu! Od svakog fudbalera koga Ljubiša Tumbaković povede na sever Evrope očekujemo da 26. marta bude potpuno siguran da smo bolji od Norvežana i da to treba da pretočimo u pobedu i plasman u finale baraža za Euro.

Ekipa koju predvodi Lars Lagerbek spada u prosečne evropske reprezentacije. Daleko su od vrha, ali nisu ni blizu autsajdera. Njihov kvalitet može da se poredi s reprezentacijom Rumunije, s kojom smo igrali dva meča u Ligi nacija. To je otprilike taj nivo. Nemaju u timu neka velika imena poput legendarnih Olea Gunara Solšera i Jona Arnea Risea.

foto: EPA

U devet kvalifikacionih mečeva u 2019. zabeležili su samo tri pobede. Čak pet puta su odigrali nerešeno i izgubili na gostovanju u Španiji. Najbolji igrač u tim mečevima bio je Džošua King. Napadač Bornmuta igra sjajno i u reprezentativnom dresu. U kvalifikacijama je postigao četiri gola i zabeležio tri asistencije (doduše tri iz jedanaesteraca).

Ne mogu „vikinzi“ da se pohvale da imaju neki deo tima koji im je vrhunski. U odbrani nisu baš toliko jaki, jer su samo protiv Malte i Farskih Ostrva sačuvali mrežu. Na svim ostalim mečevima primali su golove. Na svakoj utakmici kvalifikacija dali su bar gol.

OPREZ 1

Norvežani daju golove u 90. minutu! Norveška - Švedska 3:3 Kamara 90+7.

Rumunija - Norveška 1:1 Sorlot 90+2.

Norveška - Španija 1:1 King 90+4.

OPREZ 2

Dobijaju mnogo penala! Norveška - Španija 1:1 King iz penala Španija - Norveška 2:1 King iz penala Norveška - Malta 2:0 King iz penala

TOP 5 IGRAČA

E. Holand (19) Salzburg 30.000.000 S. Berge (21) Genk 22.000.000 D. King (27) Bornmut 20.000.000 M. Elionosi (25) Seltik 15.000.000 O. Elabdelaui (27) Olimpijakos 6.000.000*

Lična karta

Reprezentacija Norveške

Vrednost reprezentacije: 136.000.000 evra Pozicija na rang-listi FIFA: 45. mesto Prosek godina u reprezentaciji: 26,8 Nadimci: „lavovi“, „vikinzi“ Igrač s najviše mečeva: Jon Arne Rise (110) Boja dresa: teget-crveno-bela Najveći uspeh: bronza na OI u Berlinu (1936)

(Kurir.rs / Miloš Bjelinić / Foto:Starsport©)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track