Najnovije vesti

PRODAJU GA ZA MILIONE, A DOVELI GA ZA SMEŠNE PARE! Biće vam loše kada čujete za koju siću je Pavlović došao u Partizan
Foto: Starsport

HIT PRIČA!

PRODAJU GA ZA MILIONE, A DOVELI GA ZA SMEŠNE PARE! Biće vam loše kada čujete za koju siću je Pavlović došao u Partizan

Fudbal

Fudbalski klub Partizan na pragu je da napravi jedan od najvećih transfera u istoriji kluba pošto se u narednih nekoliko dana očekuje prodaja Strahinje Pavlovića u redove Monaka za sumu od 10 miliona evra plus 3 potencijalna miliona od bonusa. Ipak, zanimljivo je kako je sve počelo i kako su crno-beli došli do Strahinje Pavlovića. 

Sve je počelo 2014. godine, a najveće zasluge što se Strahinja Pavlović uopšte našao u Humskoj pripadaju treneru Slađanu Šćepoviću, koji ga je prvi primetio, a zatim i ubedio tadašnjeg predsednika Omladinske škole Momčila Mocu Vukotića da je dečak veliki potencijal.

Šabački Savacijum, čije je boje tada branio Pavlović, gostovao je Radu na Banjici, a Šćepović se našao na pravom mestu u pravo vreme i "nanjušio" igrača koji bi u budućnosti mogao da bude "zlatna koka" kluba iz Humske. Iako rođen 2001. godine igrao je levog beka u dve godine starijoj selekciji dečaka (za 1999. godište) i bio dominantan.

- Videlo se odmah da se radi o detetu koje ima potencijal. U tom periodu smo lako nalazili ofanzivne igrače, ali je nedostajalo da se “popuni” i u odbrani, i Strahinja je na tom meču na Banjici privukao moju pažnju. Nastavio sam da ga pratim, a posle izvesnog perioda smo se na nivou škole dogovorili da ga uzmemo. Tadašnji predsednik, legenda kluba Moca Vukotić dogovorio je prelazak, mada smo sačekali godinu i po, kako bi Pavlović napunio 15 godina, jer su tako roditelji želeli – kaže za "Telegraf" Slađan Šćepović.

Moca Vukotić se ubrzo našao sa predstavnicima Savacijuma, ali i sa roditeljima Strahinje Pavlovića, koji u prvi mah nisu smeli da puste Strahinju, jer su smatrali da je suviše rano, pa je dogovoreno da pristupi crno-belima kada napuni 15 godina.

To se i dogodilo i to 21. avgusta 2015. godine, kada je Pavlović potpisao prvi stipendijski ugovor sa crno-belima. Plaćena je i takozvana trening kompenzacija Savacijumu i ona je iznosila, verovali ili ne, samo – 324.000 dinara.

Kurir sport / Telegraf 

POGLEDAJTE BONUS VIDEO: 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...