SRPSKI PRVAK U REPRIZI POLUFINALA KEŠ 1991. GODINE: Zvezdo, razlupaj taj Bajern!
Foto: EPA, Beta / Branislav Božić

Liga šampiona

SRPSKI PRVAK U REPRIZI POLUFINALA KEŠ 1991. GODINE: Zvezdo, razlupaj taj Bajern!

Fudbal -

Euforija! Svesni da su im šanse mnogo manje nego pre 28 godina, crveno-beli se ipak nadaju da se može ponoviti neki Augentaler. Jedno je sigurno - biće spektakl

Fudbaleri Crvene zvezde večeras (21.00, RTS, Arena sport) igraju utakmicu protiv Bajerna u petom kolu Lige šampiona. Trener crveno-belih Vladan Milojević poručio je da njegov tim nema strah od kvalitetnog protivnika, u čijem sastavu igra veliki broj zvezda. Bavarci su već obezbedili prolaz u osminu finala, dok se prvak Srbije nada pozitivnom rezultatu koji bi mu doneo igranje u Evropi narednog proleća, odnosno plasman u Ligu Evrope.

- Dolazi nam u goste velika ekipa, jedna od najboljih u Evropi i svetu. Šta očekivati? Daćemo sve od sebe. Uradićemo sve da pružimo dobru partiju. Uopšte neće biti lako i videćemo koliko će to biti dovoljno. Utakmica je spektakl, a nama mnogo znači što ćemo ugostiti renomiranog protivnika - rekao je Vladan Milojević i dodao:

- Ovo nije pozorište da sami igramo predstavu. Imamo protivnika i igraćemo onoliko koliko nam dozvoli. Uvek može bolje, kakvi god da su rezultati. Ovo su stvarno velike ekipe, a mi objektivno nismo na tom nivou koliko god to želeli.

Na pitanje Kurira koliko će fudbalerima Crvene zvezde značiti podrška publike koja je u evropskim mečevima ulivala dodatnu snagu, Milojević kaže:

- Uvek nam znači podrška naših navijača. Fudbal se igra za publiku, a navijači su ti koji vam daju krila. Znamo vrlo dobro koliko puta su nam pomogli. Voleo bih da tako bude i večeras. Privilegija je igrati u Beogradu protiv ovako velike ekipe kakva je Bajern, da vidite igrače poput Sona, Levandovskog, Nejmara... Moji igrači su doveli Bajern i Totenhem, ranije Liverpul i PSŽ, ne ja kao trener, i treba ih podržati. Ponoviću još jednom, mi se stvarno nikoga ne plašimo, pa šta bude. Šta nam bog bude dao.

Kadrovski problemi NJEGOŠ S PODLIVOM, PAVKOV AUT, GARSIJA ROVIT

Trener Vladan Milojević večeras neće moći da računa na povređenog Milana Pavkova. Dušan Jovančić se oporavio, a Njegoš Petrović i Mateo Garsija su pod upitnikom. Mladi reprezentativac Petrović vratio se posle reprezentativnih obaveza u mladoj selekciji sa podlivom ispod levog oka, dok je Argentinac rovit.

- Milan Pavkov će biti aut, videćemo šta će biti sa Jovančićem. Svi ostali su spremni - rekao je Milojević.

Recept za pobedu DEGENEK DA POVEDEMO

foto: AP

Miloš Degenek, fudbaler Crvene zvezde, smatra da bi za crveno-bele bilo dobro da prvi daju gol:

- Kada daš gol u prvom poluvremenu, vodiš 1:0, to je psihološki izuzetno važno. Znaš šta te očekuje, oni u drugom poluvremenu izađu da te napadnu. Kada gubiš, onda moraš da juriš rezultat i otvoren si za kontre. Mnogo je lepo da vodiš, videlo se i protiv Totenhema, kada smo promašili šansu i otišli na poluvreme. Svi smo govorili - „eh, da smo ga dali...“

Vladan Milojević VRATILI SU IDENTITET

Vladan Milojević osvrnuo se i na promene na klupi Bajerna, gde je Nika Kovača zamenio Hans-Diter Flik.

- Vraćen je identitet kluba, ponovo igraju agresivno i direktno, fizički su nadmoćni, dosta šutiraju, žele što pre da daju gol. Tako će igrati i večeras. Ne insistiraju na posedu, kao što je to želeo Kovač, možda im to nije odgovaralo.

Uvertira OMLADINCI ŽELE POBEDU

Omladinci Crvene zvezde odigraće protiv vršnjaka iz Bajerna svoju utakmicu danas (16.00) na stadionu FK Voždovac. Cena karata je 300 dinara, a moći će da se kupi na dan utakmice. Crveno-beli su trenutno drugi na tabeli sa sedam bodova, dok klub iz Minhena drži prvo mesto sa 10 bodova. Prva utakmica završena je nerešenim rezultatom 0:0. Posle pobede nad Totenhemom i Olimpijakosom, omladinci Crvene zvezde nadaju se trijumfu i nad najboljim timom u grupi.

(Kurir.rs / Aleksandar Radonić / Foto: EPA, Beta / Branislav Božić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track