DETALJI IZ KARIJERE MARKA MARINA KOJE JE MALO KO ZNAO! Kako mu je Albanac sa Kosova spasao karijeru i GDE se ne vraća!
Foto: FK Crvena zvezda

OTVORIO DUŠU

DETALJI IZ KARIJERE MARKA MARINA KOJE JE MALO KO ZNAO! Kako mu je Albanac sa Kosova spasao karijeru i GDE se ne vraća!

Fudbal -

Fudbaleri Zvezde i Bajerna igraju večeras na Marakani meč 5. kola grupne faze Lige šampiona.

Igrač od koga se definitivno najviše očekuje jeste Nemac Marko Marin koji je u velikom intervjuu za listove Goal i Spox ispričao detalje iz svoje karijere koje je malo ko znao.

Marin je najpre odgovorio da li bi se vratio u Bundesligu ponovo.

- Bilo je uvek pitanja za mog agenta, ali lično, nisam ni sa kim pričao od klubova iz Bundeslige. Povratak nikada nije bio blizu - rekao je Marin.

Usledilo je pitanje koliko je Besnik Hasi bio zaslužan za njegovu karijeru. Albanac poreklom sa Kosova, koji je rođen u Đakovici, trenirao je Marina u Anderlehtu, a potom i u Olimpijakosu.

foto: FK Crvena Zvezda

- Veoma je važan za mene. On je i razlog zašto sam prešao u Anderleht iz Fiorentine. U Firenci sam igrao samo četiri utakmice u Ligi Evrope. Želeo sam da igram više, ali nisam želeo da priznam da nisam u formi. Nisam imao strpljenja. Besnik Hasi me je doveo tada u Anderleht. Od početka sam imao sjajnu vezu s njim.

Jednu odluku Besnika Hasija Marin nikada ne može da zaboravi.

- Povredio sam se u finalu Kupa. Posle toga, imali smo i dalje plej-of za titulu. On mi je rekao: "Kada se oporaviš, igraćeš kod mene istog momenta. Ali, mislim da je bolje ako ne igrap poslednje tri utakmice. Dolazi letnja pauza i možeš da uđeš u pripreme bez bola. To je mnogo važnije za tebe". Pomogao mi je mnogo s tim. Ko zna šta bi se desilo da sam se vratio prerano i da sam doživeo novu povredu - opisao je Marin, koji je kasnje sarađivao sa Hasijem i u Olimpijakosu, gde ga je doveo nakon loše epizode u Trabzonu.

foto: Starsport©

Marin je takođe više puta ponovio kako mu je veoma dobro u Zvezdi i kako je zadovoljan položajem u beogradskom timu.

- Još sam mlad. Nekoliko godina na dobrom nivou je još ovde. Ovde se osećam dobro. Poslednje dve godine su bile najuspešnije za Zvezdu od osvajanja Evrope 1991. godine. Važno je za klub da igra Evropu. Zbog toga želimo da se plasiramo bar kao treći za nokaut fazu Lige Evrope - zaključio je Marin.

Meč Zvezde i Bajerna na programu je večeras od 21 čas.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track