MEČ ODLUKE ZA PARTIZAN

KURIR U HAGU! SAVO ODGOVORIO TRENERU AZ ALKMARA: Jeste važno, ali NIJE pitanje života i smrti!

Fudbal -

Trener Partizana Savo Milošević odgovorio je kolegi iz AZ Alkmara Arne Slotu pred duel te dve ekipe u četvrtak u Hagu.

Od specijalnog izveštača Kurira iz Haga - Dejana Petkovića

Slot je ranije danas izjavio da Balkanci ovakve utakmice shvataju "kao borbu na život i smrt", na šta je Milošević reagovao rečima:

"Ne bih to dramatično karakterisao, ne volim te izraze, mi se ipak bavimo sportom. Ako pričamo o važnosti, već sam rekao, ona jeste najvažnija od kada sam ja u Partizanu, ali nije sudbonosna kao što je bila ona u Moldeu za nas u klubu. Jeste velika važnost, ali nikako pitanje života i smrti. Posle ove utakmice ćemo morati da nastavimo da igramo, ili da se radujemo ili tugujemo, ali će život svakako nastaviti da teče dalje".

Milošević se vratio na prvi duel ovih rivala. Podsetimo, u Beogradu je bilo 2:2. Gosti su poveli i ostali sa igračem manje, Natho je napravio preokret, ali je AZ u finišu došao do remija i boda.

"Meč u Beogradu je bio specifičan. Mi analizu utakmice praktično nismo ni koristili u periodu nakon isključenja. Stvarno se dosta stvari na terenu promeni. Mi smo u dobrom delu meča bili dominantni, ali razlog za to je bio crveni karton. Više smo analizirali prvih 15 minuta, gde smo imali dosta problema. Nismo imali dobar pritisak, naši špicevi i vezni igrači nisu dovoljno agresivno pritiskali, a nismo ni skraćivali prostor iza linija, pa smo tako i primili prvi gol. Taj segment moramo da promenimo za sutrašnju utakmicu. Bio je prisutan u manjak koncentracije u određenim fazama igre, posebno onda kada smo imali sve u svojim rukama. Tada smo previše ofanzivno stajali na terenu i ostavili prostor protivniku, a on ima ekstremnu brzinu u špcu napada. Ima detalja koje moramo da popravimo, s tim da sutra očekujemo još veću agresiju, s obzirom da se domaćin po pravilu bolje snalazi na svom terenu. Imaćemo još neke stvari na koje ćemo morati da se naviknemo i dobro ih odradimo, ako želimo dobar rezultat. Ne smemo samo da ispravimo greške iz Beograda", zaključio je Milošević.

(Kurir sport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track