PARTIZAN STAVIO MELEM NA HAŠKE RANE: Asano i Urošević za pobedu crno-belih u Šapcu i skok na treće mesto (KURIR TV)
Foto: Starsport©

SUPERLIGA SRBIJE

PARTIZAN STAVIO MELEM NA HAŠKE RANE: Asano i Urošević za pobedu crno-belih u Šapcu i skok na treće mesto (KURIR TV)

Fudbal -

Fudbaleri Partizana pobedili su danas u Šapcu domaću Mačvu sa 2:0, u utakmici 18. kola Super lige Srbije.

Golove su postigli Takuma Asano u 16. i Slobodan Urošević u 70. minutu.

Prvu šansu imao je Partizan preko Umara Sadika u devetom minutu, ali je šutirao pored gola. Crno-beli su poveli u 16. minutu. Šutirao je Sadik, golman Mačve je odbio loptu do Asana, koji je ubacio loptu u mrežu.

Dva minuta kasnije Partizan je mogao da udvostruči prednost, ali je Filip Stevanović šutirao pored gola. Crno-beli su napadali, domaći su se dobro branili, a u 33. minutu imali su šansu kada je šutirao Djordje Šušnjar, ali je golman Partizana Vladimir Stojković dobro intervenisao. Posle toga pokušao je i Nikola Ašćerić, a Stojković je ponovo bio siguran.

U završnici poluvremena pokušali su Slobodan Urošević i Sadik, ali je Partizan sa golom prednosti završio taj deo meča.

Na početku drugog poluvremena u šansi su bili Asano i Nenad Marinković iz Mačve, ali je rezultat ostao nepromenjen. Partizan je imao inicijativu ali nije bilo pravih prilika sve do 70. minuta kada je Urošević postigao gol, nakon što se posle slobodnog udarca lopta odbila do njega.

Do kraja utakmice nije bilo ozbiljnijih prilika, pa su crno-beli ostvarili treću uzastopnu pobedu u ligi.

Partizan je ostvario 12. pobedu u prvenstvu i popeo se na treće mesto na tabeli sa 38 bodova. Vojvodina je druga sa bodom više, ali i utakmicom više.

Mačva je i dalje jedina ekipa bez pobede, posle 13. poraza poslednja je na tabeli sa pet bodova.

TOK MEČA:

KRAJ

foto: Printscreen

84. minut - Poslednja izmena u ekipi Partizana, izašao Stevanović, ušao Nikola Lakčević.

79. minut - Izmena u ekipi Mačve, Božića je zamenio Čermelj

74. minut - Još jedna izmena u ekipi Partizana, izašao Natho, ušao Pavlović.

70. minut - GOL! Urošević duplirao vođstvo crno-belih. 0:2

64. minut - Šutirao je Zdjelar sa 20-ak metara ali je čuvar gola Mačve lako intervenisao.

foto: Starsport©

63. minut - Izmena u ekipi Partizana, izašao Sadik, ušao Ivanović

53. minut - Imala je šut u okvir gola Mačva, šutirao je Marinković sa nekih 20 metara ali direktno u golmana gostiju.

46. minut - Utakmica je nastavljena.

KRAJ 1. POLUVREMENA

41. minut - Nakon kornera koji je izveo Partizan, Urošević je glavom šutirao pored gola.

37. minut - Dobru priliku je imala Mačva, sa nekih 11 metara šutirao je Ašćerić, Stojković je krajnjim naporom paradom izbacio loptu u korner.

34. minut - Zapretila je i Mačva, posle centaršuta pokušao je petom Šušnjar ali je Stojković bio dobro postavljen.

31. minut - Nastavljaju se napadi crno-belih, šutirao je Sadik iz kaznenog ali štoper domaćih dobro interveniše i izbacuje loptu u korner.

foto: Starsport©

16. minut - GOL! Poveo je Partizan, šutirao je Sadik iskosa sa leve strane, golman domaćih je izbio loptu na koju je natrčao Asano i sproveo je u mrežu 0:1

foto: Starsport©

5. minut - Opasno pred golom Partizana! Domaći su krenuli silovito, ali bez konkretnih šansi pred golom Stojkovića. Sa druge strane crno-beli ni jednom nisu prišli golu Puletića

15.00 - Meč je počeo!

14.58 - Izlazak fudbalera Mačve i Partizana na teren

foto: Kurir Sport/Dejan Petković

14.46 - Zagrevanje fudbalera Mačve i Partizana u toku

SASTAVI

Mačva (4-3-3): Puletić – Pejović, Mijailović, Jevtić, Dukić – Ivić, Božić, Milosavljević – Vujasin, Šušnjar, Marinković;

Partizan (4-2-3-1): Stojković – Miletić, Ostojić, Pavlović, Urošević – Zdjelar, Natho – F. Stevanović, Suma, Asano – Sadik.

Stadion Mačve u Šapcu; Sudija: Danilo Grujić

foto: Kurir Sport

Gosti u ovaj meč ulaze nakon neugodnog gostovanja u Holandiji, gde su ispustili šansu za evropsko proleće, što uz umor u velikoj meri može uticati na igrače. Šef stručnog štaba crno-belih Savo Milošević ističe da je za njega taj susret daleka prošlost i da se trudi da takav stav prenese i na igrače:

savo milošević
savo miloševićfoto: Srdjan Stevanovic

"Vraćamo se obavezama u našoj ligi koja nam je sada prioritet i gde treba da se dodatno dokazujemo. Probaćemo da ovaj fudbal koji smo igrali u Ligi Evrope prenesemo u domaću ligu u što većoj meri. Mačva je, ne samo u utakmici sa Crvenom zvezdom, igrala mnogo bolje nego što to pozicija na tabeli pokazuje. Oni su sigurno u psihološkoj krizi, više nego u igračkoj. Mi moramo da budemo obazrivi, ne samo u sutrašnjem meču, nego u svakom narednom meču u našoj ligi. Imamo iskustvo da kada god smo malo spustili nivo igre imali smo problem. Imaćemo ga i sutra ako ne budemo shvatili utakmicu ozbiljno. Za mene je meč sa AZ Alkmarom daleka prošlost, svako drugo razmišljanje je fudbalsko samoubistvo. Trudim se da takvo razmišljanje prenesem i na moje igrače, zbog toga se često ljutim kada ne bude tako", rekao je Milošević pred duel sa Mačvom.

Domaćini u ovaj meč ulaze svesni činjenice da je Partizan apsolutno favorit, ali ističu da se nadaju da će ovoga puta uspeti da pomrse račune crno-belima. Šef stručnog štaba Dragan Aničić ističe da je kvalitet rivala dobro poznat, ali da je tokom svoje trenerske karijere uspeo i da ih iznenadi:

dragan aničić
dragan aničićfoto: Starsport©

"Ušli smo u ciklus utakmica sreda-nedelja, a ovoga puta protivnik je ekipa Partizana. Dobro poznat rival sa igračima koji su igrali za nacionalne selekcije, koji igraju Evropu, a vidimo da su u zadnjih nekoliko utakmica jako efikasni. Ono što je sigurno, očekujem jednu jako dobru utakmicu. Kada igrate protiv crno-belih možete dobro da spremite utakmicu, ali uvek postoji nešto što fali. U prethodnim susretima ovde u Šapcu utakmice su bile interesantne, mislim da smo dva puta izgubili 3:1, ali i da smo oba puta vodili na poluvremenu. Voleo bih i sada da povedemo i da ostane tako. Imam iskustva sa utakmicama sa Partizanom i u prošlom klubu u kojem sam bio, kada je moja ekipa pobedila crno-bele 1:0. Ne pretimo, sigurno da je kvalitet na njihovoj strani, ali ćemo sve učiniti što je do nas da probamo da napravimo takav rezultat. Zbog crvenog kartona ne možemo da računamo na Adamovića, zbog povrede na Marića i Tošića, a i Ilić je dobio povredu u susretu protiv Inđije. Što se tiče ostalih igrača trenutno su u pogonu", rekao je Aničić pred duel sa Partizanom.

(Kurir sport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track