SLUČAJ POKETINO: Arsenal, Bajern, Real, Junajted, svi žele Argentinca!
Foto: EPA/WILL OLIVER

KLACKALICA

SLUČAJ POKETINO: Arsenal, Bajern, Real, Junajted, svi žele Argentinca!

Fudbal -

Maurisio Poketino je dobio otkaz u Totenhemu i od tada je u centru pažnje svetske javnosti, špekuliše se u kom od evropskih velikana će nastaviti karijeru.

Navodno je bio zainteresovan za posao u Arsenalu, ali ga okolina pritiska da odustane od te ideje.

Nije u pitanju samo rivalstvo Totenhema i Arsenala, već uverenje njegovog bliskog kruga prijatelja i savetnika da bi time uništio šanse da dobije prestižniji posao.

foto: AP

Očekuje se da bi mogao da dobije poziv Bajerna, Reala i Junajteda, to su klubovi za koje mnogi veruju da će na leto, ili možda već ove zime tražiti novog trenera. Što se Junajteda tiče, Poketina to privlači, ali Vudvord sigurno neće smeniti Solskjera pre kraja sezone.

Jednostavno, postoji neka vrsta slaganja unutar klupskih struktura da Norvežanini treba pružiti šansu da dovrši započeti proces stvaranja tima. Real je opcija, mada su Zidanove pozicije čvrste. Poketino bi gotovo sigurno bio prvi kandidat za klupu.

foto: AP Photo/Manu Fernandez

I na kraju Bajern, mogao bi da dobije poziv ove zime, mada postoje struje u klubu koje smatraju da treba čekati Ten Katea koji će na kraju sezone napustiti Ajaks i već je bio trener Bajernovih amatera. Poketinov krug ljudi od poverenja veruje da treba da se odmori do leta, pa da sačeka ponudu od većeg kluba nego što je Arsenal i čini se da je Argentinac sklon da ih posluša.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track