MANČESTER SITI BEZ ŠANSI ZA TITULU: Gvardiola šokirao izjavom posle pobede Građana protiv Barnlija
Foto: AP

PREMIJER LIGA

MANČESTER SITI BEZ ŠANSI ZA TITULU: Gvardiola šokirao izjavom posle pobede Građana protiv Barnlija

Fudbal -

Trener fudbalera Mančester sitija Pep Gvardiola rekao je da bi bilo ludo misliti da njegova ekipa može da odbrani šampionsku titulu u Premijer ligi, pošto ima veliki zaostatak za vodećim Liverpulom.

Siti je sinoć pobedio Barnli sa 4:1, golovima dvostrukog strelca Gabrijela Žesusa i Rodriga i Rijada Mareza i zaostaje osam bodova za Liverpulom, koji ima utakmicu manje, pošto večeras dočekuje Everton.

Ako Liverpul pobedi, imaće 11 bodova prednosti, a upitan o šansama da njegova ekipa odbrani titulu, Gvardiola je rekao da je "borba za titulu završena".

"Niko nam ne daje šanse. Kao što svi kažu, ispali smo iz borbe, nemamo šanse. Mislimo samo o sebi i narednoj utakmici. Ekipa je stabilna i to je ono što želimo. S obzirom na zaostatak za Liverpulom, bilo bi ludo misliti o tituli, moramo da mislimo o subotnjem derbiju, drugim takmičenjima i da nastavimo u ovom ritmu", rekao je Gvardiola, preneli su britanski mediji.

"Glupo je razmišljati kako možemo da im se primaknemo. Razmišljamo samo o našoj igri i idemo utakmicu po utakmicu", dodao je španski trener.

Odavno pred neki Mersisajd derbi nije bila ovolika razlika kao pred večerašnji (21.15) - Liverpul je sam na vrhu tabele, Everton grca na dnu. Zato je kec 1,45, a dvojka čak 7,00, dok je kvota na 3+ 1,50. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Liverpul - Everton.

Siti je jučerašnjom pobedom dobro započeo težak raspored ovog meseca.

"Biće lud decembar, ali pokušaćemo. Prošle godine smo odigrali 10 utakmica, više od Liverpula, a sada će oni odigrati više. Tako je kako je", naveo je on.

Siti će u subotu odigrati 179. derbi sa Mančester junajtedom, na svom terenu.

"Potrebni su nam naši navijači, imamo još četiri dana. Gledaćemo utakmicu Junajteda i Totenhema, ovakve utakmice su razlog zbog kojeg smo ovde", rekao je Gvardiola.

(Beta)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track