ZASIJALI CRVENO-BELI BISERI: U Zvezdi  ponosni na učinak omladinaca u Evropi, "klinci" se ne plaše nikoga! (FOTO)
Foto: FK Crvena Zvezda

oduševili

ZASIJALI CRVENO-BELI BISERI: U Zvezdi ponosni na učinak omladinaca u Evropi, "klinci" se ne plaše nikoga! (FOTO)

Fudbal -

Crveno-beli omladinci ostvarili su odličan rezultat plasmanom u baraž najelitnijeg juniorskog takmičenja.

Slavoljub Đorđević i njegovi igrači su ostvarili tri pobede, dva remija i poraz, a 19 fudbalera je tokom jeseni branilo boje Crvene zvezde u Evropi.

Dva trijumfa protiv Olimpijakosa, dva remija sa Bajernom, pobeda i poraz od Totenhema, bili su i više nego dovoljni da Zvezdini omladinci sa 11 bodova zauzmu drugu poziciju u grupi B i ostvare plasman u baraž Lige šampiona za mlade.

Potvrda kvaliteta dogodila se juče, kada je golom Andrije Radulovića posle fenomenalne asistencije Uroša Blagojevića, pitanje pobednika u meču sa Olimpijakosom bilo rešeno 1:0.

Još u prvom meču protiv Bajerna kada je susret završen bez golova, videlo se da crveno -beli biseri imaju šta da traže u elitnom juniorskom takmičenju.

Potom je usledila istorijska, prva pobeda u istoriji Lige šampiona za mlade Zvezdine nade, kada je posle preokreta savladan Olimpijakos 2:1, golovima Mitrovića i Pantovića.

foto: FK Crvena zvezda

Pa čak su svi u ekipi bili optimisti i posle ubedljivog poraza od Totenhema u Londonu, i bili samouvereni u to da će ih savladati u Beogradu, što se i dogodilo dve nedelje kasnije kada su Radulović i Piplica rešili meč 2:0.

Potom je usledio remi protiv Bajerna u Beogradu 1:1 kada je Lukić posle prekida postigao gol i naposletku herojska pobeda u Atini 1:0 u kojoj je Radulović obezbedio evropsko proleće našim biserima.

Iako je čak deset igrača nastupalo za Zvezdine juniore u svih šest utakmica, zanimljivo je da Slavoljub Đorđević,samo na dva susreta izveo identičnu postavu.

Protiv Totenhema na domaćem terenu i protiv Olimpijakosa u gostima, a na oba meča ostvarena je pobeda.

Nažalost, šef stručnog štaba crveno- belih bisera nije mogao da računa na Nikolu Кrstovića, Uroša Milovanovića, Ričarda Odadu, Lazara Gačića i Nikolu Radovića, dečake rođene 2000. godine koji nisu ispunjavali uslov oko trogodišnjeg boravka u klubu, te nisu dobili pravo da igraju Omladinsku Ligu šampiona.

foto: FK Crvena zvezda

"Ostvarili smo fenomenalan uspeh. Verovali smo svi u ovo, a sada se pokazalo da nismo pogrešili. Igrali smo sa ozbiljnim ekipama u Ligi šampiona i hteli smo da vidimo gde smo u odnosu na evropske velikane. Pokazali smo da tu pripadamo. Ne bojimo se nikoga u nastavku takmičenja, dokazali smo da sa svima možemo da se nadigravamo. Lično, ne razmišljam o potencijalnom rivalu, ko god da bude, igraćemo našu igru i pokušati da pobedimo", istakao je Ilija Babić, napadač rođen 2002. godine.

Defanzivac Uroš Blagojević asistirao je juče Raduloviću za pogodak u Atini.

"Nije bilo mnogo ljudi koji su verovali u nas, ali smo se držali zajedno i napravili veliku stvar. Čestitam mojim saigračima na lavovskim utakmicama u Evropi. Svi protivnici sa kojima smo igrali su pokazali da su ozbiljni rivali, ali smo i mi pokazali kvalitet. Zasluženo smo prošli dalje. Videćemo u ponedeljak koga ćemo dobiti na žrebu, ali ne plašimo se nikog, mi smo Crvena zvezda", rekao je Blagojević, levi bek omladinske selekcije Crvene zvezde.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track