DRAGOSLAV STEPANOVIĆ: Zašto dovodimo strane igrače ako nisu bolji od naših
Foto: Saša Pavlić

Piše za Kurir

DRAGOSLAV STEPANOVIĆ: Zašto dovodimo strane igrače ako nisu bolji od naših

Fudbal -

I Zvezda i Partizan su u poslednjim minutima ključnih mečeva eliminisani s međunarodne scene, a oba kluba su do tog finiša imali proleće u Evropi. Sami smo krivi što nas više nema u odabranom društvu.

Posle svega viđenog najviše me zabrinjava to što stranci koji su došli letos nisu pokazali ništa. Ne vidim razlog za njihovu kupovinu i davanje toliko para, a da oni ništa ne urade. To je problem i Zvezde i Partizana. Smatram da treba dati šansu domaćim igračima, a ako žele da imaju značajniju ulogu u Evropi, moraće da kupuju mnogo bolje igrače. Najbolji pokazatelj je da nisu imali nijednu asistenciju, ni gol u Ligi šampiona. To vam sve govori, ne vidim razlog da se obavezno dovode stranci, kad u našem dvorištu, siguran sam, mogu da se nađu igraču koji nimalo nisu lošiji. Samo pogledajte koliko fudbalera svake godine ode iz Srbije u dobre evropske timove.

Da li su naši klubovi spremni za evropska takmičenja? Za to je potrebno da imate kontinuitet i dosta jakih utakmica u toku sezone. Zvezda i Partizan imaju jak samo derbi, na ostalim utakmicama je opušteno. Tu leži problem.

Što se tiče Marinove odluke da ne šutira penal, to mogu i da razumem, postoje takvi igrači i to mi je iskreno. Jednostavno, u određenom trenutku nisu psihički spremni, ali mora da se zna ko sledeći izvodi, i to mora unapred da se zna, čini mi se da to nije bio slučaj u Atini.

Foto: Saša Pavlić

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track