ŠEST EVROPSKIH GIGANATA U KANALU: Velikani, gde ste?!
Foto: Profimedia, EPA

Rasulo

ŠEST EVROPSKIH GIGANATA U KANALU: Velikani, gde ste?!

Fudbal -

Sad i ko zna kad - Nikada u istoriji nije se desilo da posle gotovo polovine sezone nijedan od ovih velikih klubova ne bude među tri najbolje ekipe u svojoj ligi

Bliži se polovina sezone u najjačim evropskim ligama, a pogled na tabele gotovo da je neverovatan. Mančester junajted, Arsenal, Bajern, Atletiko, Napoli i Milan nalaze se na mestima koja ne prilične njihovim imenima.

Evropski velikani su ozbiljno posrnuli. Menja se odnos snaga u najjačim ligama sveta. Najveće iznenađenje je svakako Bajern iz Minhena, bez obzira na to što su proteklog vikenda demolirali Verder. Četvrto mesto na tabeli posle 15. kola i šest bodova minus u odnosu na lidera iz Lajpciga nešto je što nijedan navijač Bavaraca nije mogao ni da sanja. Pritom, njihovi rivali nisu ništa posebno jaki... U Italiji ruku podruku mogu da se uzmu Napoli i Milan i da zajedno tuguju. Klubovi od kojih se očekuje borba za titulu daleko su od toga miljama. Napoli ima 17, a Milan 18 bodova manje od lidera na tabeli. Tek je odigrano 16 kola, a razlika je već tolika.

foto: EPA

Ništa bolji nisu ni timovi sa Ostrva, koji već nekoliko sezona ulaze u grupu posrnulih velikana. Mančester junajted i Arsenal ne bore se više za titulu u Premijer ligi. Njima je sada veliki uspeh da se plasiraju u Ligu šampiona. U Španiji je najveće razočaranje klub koji je najviše uložio u ovom prelaznom roku - Atletiko Madrid. Nije problem toliko u njihovoj 5. poziciji, koliko igra izabranika Dijega Simonea ne liči ni na šta.

(Kurir.rs / Miloš Bjelinić Foto:Profimedia , EPA)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track