CAR DUŠAN: Neka se spremi Roma! MONTELA: Klinac je sjajan!
Foto: EPA

SRBIN ZAPALIO APENINE

CAR DUŠAN: Neka se spremi Roma! MONTELA: Klinac je sjajan!

Fudbal -

Junak kola Serije A! Važan pogodak za mene i tim, ovaj meč bi mogao potpuno da promeni sezonu, nastavljam da radim još jače, poručio mladi fudbaler Fjorentine

Italija bruji o Dušanu Vlahoviću! Srbin je golom u 92. minutu uzdrmao tron Interu i doneo Fjorentini velikih 1:1 (0:1) protiv lidera Serije A.

Primio je mladi srpski fudbaler loptu na svojoj polovini terena, pretrčao 50 metara, izdržao duele sa dva protivnička fudbalera i maestralno pogodio gol Samira Handanovića.

- Ovo je baš važan gol za mene, ali i ekipu. Bitno je da isto tako nastavimo i u sledećem kolu protiv Rome. Ista odlučnost da stignemo do uspeha potrebna nam je na tom meču. Utakmica sa Internom mogla bi da bude prekretnica u ovoj sezoni. Pokazali smo se kao pravi tim i vratili se na put kojim želimo da idemo - počeo je priču Vlahović.

foto: Profimedia

Objasnio je mladi reprezentativac Srbije i šta se dešavalo prilikom postizanja pogotka.

- Sve se desilo iznenada. Video sam da nemam saigrača pored sebe i da moram sam da idem do kraja. Postigao sam lep gol, ali bitno mi je da nastavim u tom stilu. Ne osećam nikakav strah, nastaviću još jače da radim. Posle pogotka usledio je zagrljaj sa Vičencom Montelom, trenerom Viole. - Protiv Lećea sam imao baš mnogo grešaka, a trener me je podržao. Želeo sam da mu uzvratim za tu podršku, mislim da zajedno možemo da ostvarimo velike stvari - rekao je Dušan.

A od trenera - prelepe reči.

- Dušan je postigao sjajan gol. Kada je krenuo u trk, pomislio sam da bi to moglo da se završi pogotkom, i mnogo sam srećan zbog njega. Klinac će daleko da dogura, naporno radi, žrtvuje se, strpljiv je... Verovao sam mu od prošle sezone, možda očekujemo i previše od njega. Požnjeli smo šta smo posejali sa ovim momkom - slikovito će mladi stručnjak na klupi Fjorentine.

foto: EPA

Slaba sezona Ne mogu da se sastave

Ako Fjorentina nastavi sa ovakvim igrama, očekuje ih borba za opstanak. Mladi Srbin je možda i jedina svetla tačka u timu koji igra ispod svih očekivanja. A tim koji ima na raspolaganju Vičenco Montela vredi čak 270 miliona evra. Očito ništa ne štima.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track