JEDVA ČEKA DA POČNE DA RADI

DEJAN STANKOVIĆ DONEO ENERGIJU NA MARAKANU: Obećavam da ću se boriti kao LAV! Murinjo pao u nesvest zbog mene (KURIR TV)

Fudbal -

Novi trener fudbalera Crvene zvezde Dejan Stanković promovisan je danas na stadionu "Rajko Mitić".

Legendarni kapiten crveno-belih na klupi će naslediti Vladana Milojevića, koji je napustio klub posle dve i po godine, dve titule, dve grupne faze Lige šampiona i jedne šesnaestine finala Lige Evrope.

Stanković će sa ekipom početi da radi 9. januara za kada je zakazan početak priprema.

1 / 16 Foto: Ana Paunković

Dejan Stanković je potpisao ugovor na dve i po godine.

"Znali smo da mora da dođe i dan kada se će Milojević otići. Razgovarali smo o Stankoviću i Vidiću, velikim zvezdašima, koji su se odlučili da se bave trenerskim poslom. Prijatno sam se iznenadio kada sam posle prvog razgovora video koliku želju Dejan Stanković dođe u Zvezdu. Razgovarali smo 25-30 minuta, nisam mogao da dođem do reči od njega. Očekujem da donese strast i energiju", rekao je generalni menadžer Zvezdan Terzić i dodao:

"Dobro se vratio kući".

1 / 6 Foto: Starsport©

Onda se prisutnima obratio Stanković:

"Zvezda me pre 22 godina poslala u misiju da se vratim kući. Došao sam da nasledim velikog lafa i zvezdaša, kao što je Milojević. Nisam video nigde da trener koji odlazi sa osmehom dočeka trenera koji dolazi. Kažete da nemam iskustva, ali za ta dva sata sa Milojevićem dobio sam iskustvo kakvo nikad nisam".

foto: Printscreen/Twitter

Stanković se zahvalio prvenstveno porodici zato što su ga u Beograd ispratili sa osmehom, ali i svima u Zvezdi i navijačima...

"Obećavam da ću se boriti kao lav. Miloje je stavio lestvicu u zvezde, učiniću sve da nastavim tim putem".

On je napomenuo da će stručni štab biti kompletiran do Nove godine, iako je sve poznato (Nebojša Milošević, Miloš Milojević, Nenad Milijaš i Dušan Gašić), osim kondicionog trenera.

"Jedva čekam prvi sastanak sa igračima i prvi trening".

Stanković je o novom poslu razgovarao sa Murinjom i Mihajlovićem.

"Imamo grupu Tripleta, u kojoj smo mi iz Interove generacije 2010. Žoze je pao u nesvest kada je čuo da dolazim u Zvezdu. Poželeo mi je sreću. I sa mentorom i kumom Mihom sam razgovarao".

Radio je sa mnogim vrhunskim stručnjacima.

"Mogu sve da pitam za savet, svaki je dobrodošao, ali ja donosim odluku. Izgradiću svoj stil, koji će biti, videće se... Od Eriksena bih uzeo strpljenje, od Manćinija rad na terenu, od Murinja karakter, a od Mihajlovića ne odustajanje".

Upitan zašto nije ranije zakoračio u trenerske vode, odgovorio je:

"Imam motive što sam se sklanjao od trenerskog posla, jer mi porodica mnogo znači, a trenerski posao se radi od 00 do 24. Ja sam se sklanjao, ali me je taj posao čekao iza ćoška".

Stanković je ponovio reči Siniše Mihajlovića od juče.

"Kao što reče Miha, ja sam Srbin, koji je 22 godine bio na misiji u Italiji".

Najavio je da će dati priliku mladim igračima.

"Sećam se kako sam kod Zvezdana Terzića na Karaburmi debitovao za Zvezdu sa 16,5 godina. Želim da se oslonim na omladinski pogon".

Govoreći o sinovima Aleksandru i Filipu, koji se, za razliku od Stefana, i dalje bave fudbalom u mlađim kategorijama Intera, Stanković je rekao:

"Jednog dana, ako budu imali mogućnost, doći će u Crvenu zvezdu".

Čuo se i sa trenerom Partizana Savom Miloševićem.

"Mi smo prijatelji, mnogo toga smo prošli zajedno, ali tokom večitog derbija ćemo otvoriti i zatvoriti zagradu".

(Kurir sport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track