OSTVARENJE DEČIJIH SNOVA! Eraković: Spreman sam da se dokazujem! (VIDEO)
Foto: FK Crvena Zvezda

BOŽIĆNI POKLON

OSTVARENJE DEČIJIH SNOVA! Eraković: Spreman sam da se dokazujem! (VIDEO)

Fudbal -

Pripreme sa prvim timom su odlična prilika za nova dokazivanja mladih igrača, jedan u nizu Zvezdinih bisera koji će biti deo procesa podmlađivanja pod komandom Dejana Stankovića je i štoper plemenitog kova Strahinja Eraković, izdanak omladinske škole crveno- belih.

Osvrnuo se Eraković na prekomandu u prvi tim kao svojevrsni Božićni poklon.

"Najlepše moguće priznanje za svakog igrača Crvene zvezde koji je ponikao u Omladinskoj školi je da dobije poziv iz prvog tima. Ovo su mi treće pripreme sa seniorskom selekcijom i već sam dobro upoznat sa načinom rada u našem klubu. Spreman sam da se dokazujem i radujem se mogućnosti da debitujem za prvi tim", ističe Eraković.

Raduje se prilici da se upozna sa novim šefom stručnog štaba Dejanom Stankovićem.

"Svi igrači kreću od nule, treba svi da se dokazujemo, da odradimo što bolje pripreme i uđemo dobro u prolećni deo sezone. Nadam se da ćemo ostati na prvom mestu i osvojiti duplu krunu. Što se ličnih ambicija tiče, voleo bih da se izborim za mesto u timu i da odigram što više minuta.

Pohvalio je Eraković ideju Grafičara kao filijale Crvene zvezde.

Štoper je tokom jeseni na 15 utakmica postigao dva pogotka i jednom asistirao za gol.

"Imao sam dobru jesen u Grafičaru, generalno smo odigrali dobru polusezonu i završili zasluženo na prvom mestu. Drugačije je od omladinskog fudbala, srećan sam što sam imao šest meseci iskustva u seniorima i verujem da ću ono što sam naučio u Grafičaru primeniti u Crvenoj zvezdi", očekuje Eraković.

Defanzivac rodom iz Beograda, deo je Zvezdine generacije fudbalera rođenih 2001. godine i imao je priliku da se okiti titulom omladinskog šampiona pod komandom Milana Lešnjaka, kada je igrao sa godinu dana starijim fudbalerima.

U Crvenu zvezdu je došao sa svega devet godina, a kao idola ističe Nemanju Vidića.

Kurir sport

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track