MESI I EKIPA STALI UZ TRENERA: Sada moramo da budemo ujedinjeni, više nego ikada! (FOTO)
Foto: AP

IGRAČI BARSE BRANE TRENERA

MESI I EKIPA STALI UZ TRENERA: Sada moramo da budemo ujedinjeni, više nego ikada! (FOTO)

Fudbal -

Fudbaleri Barselone predvođeni Lionelom Mesijem podržali su trenera Ernestea Valverdea, posle eliminacije iz Superkupa Španije.

Barselona je sinoć u Džedi izgubila sa 2:3 od Atletiko Madrida u polufinalu Superkupa Španije. Atletiko je poveo golom Kokea, preokrenuli su Mesi i Antoan Grizman, ali je pobedu madridskom klubu doneo Alvaro Morata sa dva gola u završnici utakmice.

Navijači Barselone nezadovoljni su jer ekipa od početka sezone često i pored dobre igre i vođstva ne uspe da privede utakmicu kraju i pobedi, zbog čega je trener pod velikim pritiskom. Barselona je od poslednje četiri prvenstvene utakmice tri završila nerešeno, ali je i dalje prva na tabeli zbog bolje gol razlike od Real Madrida.

foto: EPA/Enric Fontcuberta

Barselona je vodila pre nego što je 2:2 završila utakmicu protiv Real Sosijedada prošlog meseca, vodila je 1:0, ali je izgubila od Levantea sa 1:3 u novembru i primila je gol u 81. minutu u remiju protiv Osasune 2:2, u avgustu.

"Normalno je da ljudi pričaju razne stvari kada ne pobedimo, kada ne ostvarimo ciljeve i kada naši navijači vide da ekipa ne igra onako kako bi oni hteli. Sada moramo da budemo ujedinjeni, više nego ikada, da ostanemo jaka grupa i prebrodimo ovo", rekao je Mesi.

foto: AP Photo/Joan Monfort

"Ove sezone ćemo pokušati da igramo kao protiv Atletika, pre primljenih golova i pokušaćemo da ne napravimo dečje greške kakve smo napravili", dodao je on.

Napadač Luis Suares rekao je da je krivica na igračima.

"Ovaj poraz pokazuje da moramo da se popravimo. Pokazuje da neke greške ne smemo da pravimo, pošto smo imali inicijativu tokom utakmice, a dopustili smo im brojne kontranapade. Ali, trener nije kriv. Te greške smo mi napravili", naveo je Urugvajac.

foto: EPA/Enric Fontcuberta

Barselona nije kiksirala samo u prvenstvu, prošle sezone imala je 3:0 u prvoj utakmici polufinala Lige šampiona, ali je u revanšu izgubila od Liverpula sa 0:4 i ostala bez finala. Takodje, Valverdeov posao bio je ugrožen i na kraju prošle sezone, posle poraza od Valensije u finalu Kupa kralja.

Valverde je treću sezonu u Barseloni, osvojio je dve uzastopne titule, ali je senku na te rezultate bacio neuspeh u Ligi šampiona.

On je rekao da je navikao na kritike, koje su deo posla koji, kako je naveo, nikada nije garantovan. Njegov sledeći zadatak je da pripremi ekipu za utakmicu sa Granadom 19. janaura.

(Beta)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track