DOMINACIJA SRPSKIH KLINACA: Veliki uspeh beogradskih Lavova, osvojili jak turnir u BiH
Foto: OFK Lavovi

BISERI IZ KRNJAČE

DOMINACIJA SRPSKIH KLINACA: Veliki uspeh beogradskih Lavova, osvojili jak turnir u BiH

Fudbal -

Mini nogometna Olimpijada održana je u BiH gde je učestvovalo skoro 278 ekipa iz cele bivše Jugoslavije u svim uzrastima

Dečaci iz Beograda, iz OFK Lavovi iz Krnjače, šampioni su Internacionalnog turnira "Šampion junior"u konkurenciji petlića.

Fantastičan uspeh su ostvarila deca starosti do 13 godina na velikom međunarodnom fudbalskom turniru u Sarajevu na kome je učešće uzelo skoro 300 ekipa u svim uzrastima iz cele bivše Jugoslavije, a bilo je i timova iz Austrije i Rusije.

foto: OFK Lavovi

Ipak, u konkurenciji petlića najbolji su bili klinci iz škole fudbala Lavovi Boka juniors koji su do šampionskog pehara stigli sa ostvarenih svih 8 pobeda i to uz samo jedan primljeni gol.

- Veliki uspeh za nas, najveći u poslednjih nekoliko godina. Uspeli smo da trijumfujemo na turniru na kome je učestvovalo 278 ekipa u svim uzrastima i to u veoma jakoj konkurenciji - istakao je trener ovih zlatnih dečaka Slobodan Petrović.

U finalu turnira koji se još naziva i Mini nogometna Olimpijada savladana je ekipa Maksimira iz Zagreba posle boljeg izvođenja penala 2:1. A pre njih pred ovim dečacima su padali vršnjaci iz HNK Zmajevi (4:0), NK Kurilovec (2:0), NK Banjole (1:1), u osmini finala Sjeverna Zvijezda Bjelo Polje (3:1 pen.), u četvrtfinalu NK Križevci 2:0, u polufinalu Bambinosi (2:0), pre nego je pala ekipa Maksimira u finalu.

foto: OFK Lavovi

Za najboljeg igrača turnira izabran je Filip Marinković iz Lavova.

Osim što su igrali fudbal i dobili priliku da odmere snage sa vršnjacima iz regiona, deca su imala priliku i da se druže sa njima, da razmenjuju poklone, upoznaju nove prijatelje.

- Organizacija je bila zaista odlična. Smešteni smo bili u hotelu sa 5 zvezdica. Deca su se družila međusobno, kao i roditelji i treneri koji su pratili decu. Turnir je trajao 5 dana i svake večeri su bili organizovani događaji i druženja za sve koji učestvuju - ispričao je trener Petrović.

(Kurir sport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track