PARTIZAN MI JE VAŽNIJI OD MILIONA U DŽEPU! Sadik otvorio dušu na pripremama i otkrio zašto retko priča sa Sumom (FOTO)
Foto: Starsport©

KURIR U BELEKU

PARTIZAN MI JE VAŽNIJI OD MILIONA U DŽEPU! Sadik otvorio dušu na pripremama i otkrio zašto retko priča sa Sumom (FOTO)

Fudbal -

O njemu se piše Imao sam dobre ugovore i milione u džepu i pre dolaska u Beograd, ali nisam bio srećan, ovde sam konačno pronašao svoju sreću, poručio je Umar Sadik

Za Kurir iz Beleka - Nemanja Ilić

Ponuda od deset miliona evra iz Katara nije bila dovoljna da se Partizan odrekne usluga Umara Sadika, sjajnog nigerijskog napadača. Ako neko želi mladog fudbalera moraće da dublje zavuče ruku u džep. Crno-beli nisu zainteresovani da prodaju Umara za manje od 15 miliona evra!

Dok je tržišna pijaca u toku Sadik vredno trenira na pripremama u Antaliji i potpuno je posvećen samo dresu kluba u kojem je doživeo fudbalsku renesansu.

foto: Starsport©

Kako ti izgleda ovih šest meseci u Partizanu? - Ovo je sjajno iskustvo za mene, možda i najbolje od kada igram fudbal. Puno emocija, puno radosti i tuge, tu je Liga Evrope, stvarno sjajno iskustvo - počeo je priču za sajt Partizana Umar Sadik.

Šta znaš da kažeš na srpskom? - Najvažnije je ono "crno-beli".

S kim si cimer? - U Teleoptiku sam sa Asanom, a na putovanjima sam najčešće sa Sumom. Sa njima moram sporije da pričao engleski kako bi se razumeli što bolje. Iskreno, sa Sumom retko i pričam jer je on stalno na telefonu, ali snalazim se nekako, navikao sam na njega i znam kako sa njim.

Kako na tebe utiču sve ove priče o višemilionskom transferu? - Budućnost je nepredvidljiva, sve se lako i brzo promeni. Meni je bitno sadašnjoj i da sam zadovoljan sa timom i saigračima. Ovo su fantastični momci sa kojima uživam i igram lep fudbal.

Milioni ili sreća? - Imao sam dobre ugovore i pre Partizana i milione u džepu, ali nisam bio srećan. Ovde u Partizanu sam konačno pronašao svoju sreću.

Omiljeni film? - Ne volim puno da gledam filmove, ali "Knjigu o Eli" bi mogao da pogledam više puta.

Šta najviše voliš od muzike? - Nigerijski afro bit ritam.

Koji cilj si postavio pred sebe u nastavku sezone? - Bitno mi je da postižem golove, ali ne i najbitnije. Kada igraš u Partizanu onda svi žele samo da pobeđuješ, to i ja želim. Ali ono što je za mene najbitnije jeste da je ekipa srećna i da je dobra atmosfera među nama.

Oduševljen Igrao sam nekoliko derbija, ali ovaj srpski...

Kakve utiske nosite sa meča protiv Crvene zvezde? - Igrao sam nekoliko derbija, ali ovaj je poseban. Svi samo pričaju o tom derbiju i samo sam čekao da počne i da vidim šta je to. Bitno je da smo pobedili i to je ono što mi je ostalo u sećanju.

foto: Starsport©

Lige Evrope Haški šok i dalje pamtim

Koji je najteži trenutak koji si doživeo u Partizanu? - Utakmica protiv Az Alkmara! Bio sam veoma tužan posle meča, mislim da nismo zaslužili da ispadnemo posle svega što smo pokazali u Evropi. Iskreno, toliko mi je bilo teško ne sećam se ni leta od Haga do Beograda koliko sam bio šokiran i tužan zbog svega što se dogodilo.

(N. Ilić)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track