MILOŠEVIĆ O PORODIČNIM TRAGEDIJAMA KOJE SU MU OBELEŽILE ŽIVOT: Mlađi brat mi je poginuo, majka preminula, deda ubio oca!
Foto: EPA

po prvi put!

MILOŠEVIĆ O PORODIČNIM TRAGEDIJAMA KOJE SU MU OBELEŽILE ŽIVOT: Mlađi brat mi je poginuo, majka preminula, deda ubio oca!

Fudbal -

Trener Partizana i legendarni fudbaler Srbije Savo Milošević u velikom intervjuu za poljski ''sportski pregled'' pričao je o tragedijama i detaljima iz svog privatnog života koje je malo ko znao.

Milošević je ispričao kroz šta je sve prošao kao dete, kao i koje su to tragedije koje su obeležile njegov život.

- Kad sam imao 27 godina, majka mi je preminula od raka. Juna 2011. deda mi je ubio oca, a 2013. mlađi brat Andrija poginuo u saobraćajnoj nesreći. Teško je izdržati nagomilane tragedije. Bol izazvan pomenutim događajima nikad ne prestaje. Niti se smanjuje. Zauvek će biti u meni, s tim da sam morao da naučim kako da se nosim s problemima. Šta mi drugo preostaje? Da nestanem? Da ne pokušam da dostignem svoje ideale? Nema smisla - posle dubokog uzdaha izrekao je Milošević za poljski Sportski pregled i dodao:

- Religiozan sam od malena. Roditelji su me učili da Bog uređuje svet, a posle onoga što se desilo mojim najmilijima još više verujem u Svevišnjeg.

foto: FK Partizan/Miroslav Todorović

Autor intervjua se upitao da li je posle gubitka najdražih na tako svirep način posumnjao u veru, Boga?

- Ko smo mi da sumnjamo? Svako od nas je sićušan u odnosu na Boga. Život je ionako komplikovan da nemamo pravo da ga pojednostavimo. Zato, nema smisla postavljati sebi pitanje - zašto?

Kao dok je bio napadač, precizan je u odgovoru na svako pitanje. Tako i ono, šta mu je najviše pomoglo u životu?

- Snovi! Kao Partizanov trener, imam jedan, neću ga otkriti. Ukoliko ne postavite ciljeve u životu, ništa nećete postići. Zar nemate i vi snove? Ako nemate – u velikom ste problemu.

Kurir sport / przegladsportowy.pl

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja