PUKLA BOMBA NA KROVU: Voždovac se pojačao bivšim fudbalerom Crvene zvezde!
Foto: FK Voždovac

IGRAO I ZA REPREZENTACIJU

PUKLA BOMBA NA KROVU: Voždovac se pojačao bivšim fudbalerom Crvene zvezde!

Fudbal -

Fudbalski klub Voždovac saopštio je da je Nemanja Pejčinović novi igrač tog superligaša.

"Srećan sam što sam postao član Voždovca. Prvi utisci su takvi da je ekipa sjajna i vrlo kvalitetna, igra se napadački fudbal i visok presing, što meni lično odgovara", rekao je Pejčinović, prenosi klub.

On je naveo da je odlučio da se vrati u Srbiju pošto ga "mnogobrojne ponude iz inostranstva nisu zadovoljile".

"Želeo bih da posle 10 godina opet 'osetim' srpski fudbal i mislim da je Voždovac prava fudbalska sredina za mene. Želim da vidim da je srpski fudbal u boljem stanju nego što sam ga ostavio kada sam odlazio", dodao je on.

Njegov nekadašnji saigrač Radomir Koković sada će biti njegov trener.

"Interesantna je situacija. Prošlo je 10 godina otkako smo Rade i ja bili saigrači, putevi su nam se razdvojili, ali sam pratio njegov trenerski put, zadivili su me njegovi uspesi sa Voždovcem i tu sam sada da sve to zajedno nadogradimo. Naravno da je na terenu sve vrlo profesionalno, kada radimo, radimo ozbiljno, tu nema mesta prijateljstvu, samo profesionalan odnos", rekao je Pejčinović.

Upitan da prokomentariše šta bi bila njegova lična ambicija i koji rezultat bi smatrao za uspeh na kraju sezone s Voždovcem, Pejčinović je odgovorio: "Evropa".

"Kada bacimo pogled na tabelu, vidi se da Voždovac ima prostora da se umeša u borbu za Evropu... Ako se kockice poklope, nije ni to nerealno, ali hajde da radimo polako, da idemo utakmicu po utakmicu i rezultat neće izostati", rekao je Pejčinović.

Pejčinović, koji igra na poziciji štopera, karijeru je započeo u rodnom Kragujevcu, da bi potom igrao u Radu i Crvenoj Zvezdi, nakon čega se otisnuo u inostranstvo, gde je prvo igrao za Hertu.

Nakon igranja u Bundesligi nosio je kapitensku traku Nice, za koju je u četiri godine odigrao više od 100 mečeva. Pejčinović je igrao za Lokomotivu iz Moskve četiri godine, a nakon toga u kineskom Čančun Jataiju.

Dolaskom Pejčinovića Voždovac je završio svoj zimski prelazni rok, u kojem su pored iskusnog defanzivca stigli i Edin Ajdinović (Crvena zvezda), Aleksa Janković i Ivan Milosavljević (Partizan), Nemanja Vučić (Vojvodina), Despot Mihailović (Zvezdara) i Filip Stuparević (Votford).

(FK Voždovac)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track