MIHA IM ULIO SNAGU: Pomoćni trener Bolonje otkrio šta je bilo presudno u pobedi nad Romom
Foto: EPA/GIORGIO BENVENUTI

njegovo prisustvo im mnogo znači

MIHA IM ULIO SNAGU: Pomoćni trener Bolonje otkrio šta je bilo presudno u pobedi nad Romom

Fudbal -

Pomoćni trener Siniše Mihajlovića u ekipi Bolonje Emilio De Leo kaže da je tim iz povratka svog trenera crpeo inspiraciju za veliku i bitnu pobedu nad Romom u Seriji A.

"Odlučili smo da igramo otvoreno i napadački" - tvrdi De Leo čija je Bolonja pobedila Vučicu sa 3:2 uz dva gola Muse Baroua i jedan Rikarda Orsolinija.

Roma je meč završila sa igračem manje zbog isključenja Brajana Kristantea, jedan pogodak za rimski tim je postigao Henrik Mhitarijan, a drugi je bio autogol Stefana Densvila.

"Mislim da je ta napadačka igra bila presudna. To je kulturološka promena koju smo pokušali da uvedemo ovde, vera da možemo da igramo protiv Rome na Olimpiku sa svojim kvalitetima i to se isplaćuje" - dodaje De Leo.

Objasnio je i da je ekipa mešavina mladih i iskusnih igrača.

"Posle meča je čestitao ekipi, jer nam je tražio da igramo svoju igru, da se ne povlačimo i da ne budemo pasivni i da ne čekamo nipta. To je primer koji nam je postavio svih ovih meseci i odatle smo vukli inspiraciju. Kao što smo rekli i posle niza poraza, nastavićemo svojim putem, jer smo sigurno da imamo prostora za napredak i sigurni smo da smo na pravom putu" - istakao je De Leo.

Podsećamo Mihajlović je u petak izašao iz bolnice posle antiviralne terapije u jeku borbe sa leukemijom, koja traje od prošlog leta.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track