OPRAVDALI ULOGU FAVORITA: Borusija Mehengladbah na gostovanju savladala ekipu Fortune iz Dizeldorfa! VIDEO
Foto: EPA/FRIEDEMANN VOGEL

BUNDESLIGA

OPRAVDALI ULOGU FAVORITA: Borusija Mehengladbah na gostovanju savladala ekipu Fortune iz Dizeldorfa! VIDEO

Fudbal -

Fudbaleri Borusije iz Menhengladbaha pobedili su danas na gostovanju Fortunu iz Diseldorfa sa 4:1, u utakmici 22. kola Bundeslige.

Gosti su poveli u 22. minutu golom Jonasa Hofmana, a izjednačio je Erik Tomi u 29. minutu. Posle toga Borusija je stekla prednost zahvaljujući dvostrukom strelcu Larsu Štindlu, koji je postigao golove u 51. i 77. minutu. Konačan rezultat postavio je Florijan Nojhaus u 82. minutu.

Ekipa iz Menhengladbaha je ostvarila 13. pobedu i četvrta je na tabeli sa 42 boda, koliko ima i trećeplasirana Borusija iz Dortmunda, koja ima meč više. Fortuna je pretrpela 13. poraz i nalazi se u opasnoj zoni, na 16. mestu sa 17 bodova.

Lajpcig je na svom terenu pobedio Verder sa 3:0 i popeo se na prvo mesto na tabeli. Golove su postigli Lukas Klosterman u 18. minutu, Patrik Šik u 39. i Nordi Mukiele u 46. minutu.

Lajpcig je prvi na tabeli sa 45 bodova i ima dva boda više, ali i utakmicu više od drugoplasiranog Bajerna iz Minhena. Verder na pretpislednjem 18. mestu ima 17 bodova u zoni ispadanja.

Lajpcig je jedina ekipa koja je u današnjim utakmicama Bundeslige pobedila kao domaćin.

U ostalim utakmicama Herta je pobedila Paderborn sa 2:1, Volfsburg je bio bolji od Hofenhajma sa 3:1, dok je Bajer Leverkuzen pobedio Union Berlin sa 3:2. Augsburg i Frajburg odigrali su neršeno 1:1.

Kurir sport / Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track