HET-TRIK PARTIZANA NA PREMIJERI PROLEĆNE SEZONE: Majstorije Natha i Tošića za tri boda crno-belih protiv Radnika!
Foto: FK Partizan

SUPER LIGA

HET-TRIK PARTIZANA NA PREMIJERI PROLEĆNE SEZONE: Majstorije Natha i Tošića za tri boda crno-belih protiv Radnika!

Fudbal -

Fudbaleri Partizana pobedili su danas na svom terenu Radnik sa 3:0, u utakmici 21. kola Super lige Srbije, prvog u prolećnom delu šampionata.

Crno-beli su poveli u 37. minutu golom Zorana Tošića iz slobodnog udarca, a prednost je udvostručio Bibras Natho u 67. minutu iz penala. Konačan rezultat postavio je Natho u 80. minutu iz slobodnog udarca.

Partizan je bio bolji u prvom poluvremenu, dok se Radnik uglavnom branio, ali su crno-beli samo jednom uspeli da zatresu mrežu gostiju iz Surdulice i to odličnim pogotkom Tošića iz slobodnog udarca u 37. minutu.

Na samom početku utakmice, u petom minutu, domaći fudbaleri su tražili penal nakon što je Tošić oboren u kaznenom prostoru, ali je sudija Bojan Nikolić pokazao da se igra nastavi.

Pre vodećeg gola, Partizan je imao još dve šanse - Asano je bio u dobroj situaciji u 11. minutu, a deset minuta kasnije Tošić je pokušao atraktivno "makazicama" sa desetak metara.

U 54. minutu Sadik je, nakon centaršuta Stevanovića s leve strane, imao sjajnu priliku da praktično reši pitanje pobedika, ali nije uspeo da zahvati loptu na vreme.

Usledile su potom još dve dobre šanse za Partizan, u kojima je takodje u glavnoj ulozi bio Sadik, ali je tek nakon treće Partizan stigao do gola. Sadika je u šesnaestercu oborio Uroš Stevanović, sudija je pokazao na "belu tačku", a siguran izvodjač u 67. minutu bio je Natho.

Tačku na prolećnu premijeru u Humskoj stavio je Natho u 80. minutu svojim drugim golom. Ovog puta pogodio je iz slobodnog udarca sa dvadesetak metara.

Partizan je posle 15. pobede u prvenstvu drugi na tabeli sa 47 bodova, 11 manje od vodeće Crvene zvezde. Radnik zauzima 13. mesto sa 19 bodova.

Fudbaleri Spartaka i Radničkog odigrali su nerešeno 1:1.

Spartak je poveo u 25. minutu golom Nemanje Nikolića, a izjednačio je Nikola Čumić u 42. minutu.

Radnički je sedmi na tabeli sa 33 boda, a Spartak je osmi sa četiri boda manje.

1 / 7 Foto: FK Partizan

DRUGO POLUVREME:

90 +3 minut - Kraj utakmice

87.minut - Sjajan šut Pavlovića i još bolja odbrana Vasiljevića

80. minut - GOOL 3:0,kakva golčina Natha iz slobodnjaka, fantastičan udarac u golmanom bliži ugao u same rašlje

77. minut - Umesto Sadika u igri je Matić.

72. minut - Dobar pokušaj Sume, brani Vasiljević.

67. minut - GOOL, NATKO 2:0, sa bele tačke. Nikolić je svirao penal za Partizan, nakon prekršaja nad Sadikom u šesnaestercu gostiju.

foto: FK Partizan

63. minut - Sjajna šansa za Sadika, čiji šut sa pet metara brani Vasiljević.

60. minut - Opao je tempo utakmice, igra se između dva šesnaesterca.

55. minut - Dve šanse za Partizan u istom napadu, ali promašaji Sadika i Miletića.

foto: FK Partizan

53. minut -Prva izmena u ekipi Partizana, umesto Asana kkoji je dobio nezgodan udarac u igri je mladi Filip Stevanović.

50. minut - Korner za Partizan, ali bez opasnosti po gol Radnika

46. minut - Počelo je drugo poluvreme

foto: FK Partizan

PRVO POLUVREME:

45. minut - Solo prodor Sume, sve je lepo uradio, ali mu je Stojanović izblokirao šut.

42. minut - Dobar pokušaj Natka, ali je lopta otišla preko gola.

37. minut - GOOL, 1:0 za Partizan, sjajan gol Tošića iz slobodnog udarca sa ivice šesnaesterca, "kifla" u levi gornji ugao nemoćnog Vasiljevića

foto: FK Partizan

24. minut- Izmena u ekipi Radnika umesto povređenog Stevanovića ušao je Pejčić.

20. minut - Šansa za Partizan, pokušaj Asana, pa Tošića, ali lopta je otišla preko gola.

15. minut - Partizan polako steže obruč oko gola Radnika

foto: FK Partizan

11. minut - Kontra Partizana, Sadik sjajno proigrao Asana koji je izašao sam pred golmana Vasiljevića,, ali mu je golman gostiju odbranio udarac.

10. minut - Prva šansa za Radnik i šut Georgijeva pored gola

5. minut - Prvo uzbuđenje u kaznenom prostoru gostiju, Tošić je pao nakon starta Stevanovića, crno-beli su tražili penal , sudija Nikolić se nije oglasio.

1. minut - Utakmica je počela.

foto: FK Partizan

SASTAVI:

Partizan: Stojković - Miletić, Ostojić, S. Pavlović, Urošević - Šćekić, Natho - Tošić, Suma, Asano - Sadik.

Radnik: Vasiljević - Stojanović, Stevanović, Kričak, Đorđević - Mitošević, M. Kostić - Tomić, Georgijev, Jović - Pavlov.

foto: Privatna Arhiva

Domaćini u ovaj meč ulaze sa puno optimizma, pre svega zbog činjenice da su zadovoljni odrađenim pripremama i da su uspeli da zadrže ekipu na okupu.

Pred ovaj duel trener crno-belih Savo Milošević izjavio je sledeće:

’’Osećaj moj, a koliko vidim i mojih igrača je da vlada malo nestrpljenje kada je u pitanju nastavak prvenstva i to je nešto što je dobro. Verujem da smo uspeli da se spremimo dobro. Imamo dosta očekivanja kada je u pitanju prolećni deo prvenstva, ali sigurno neće biti lako, pogotovo na početku. Protivnici će biti maksimalno motivisani tako da je u ovom momentu najbitnije da probamo da te prve utakmice odigramo u što većem ritmu, koliko nam to trenutno fizičko stanje dozvoljava. Mi smo dužni da damo svoj maksimum i da ne odustanemo od borbe za titulu. Takođe, dužni smo i da probamo da podignemo igru na još viši nivo. Verujemo da to možemo, jer smo praktično sačuvali tim iz jesenjeg dela, što je retkost u našem fudbalu, i to je možda naš najveći plus. Ekipa se više poznaje i verujem da ćemo neke stvari raditi lakše u prolećnom delu. Najbitnije je da onu igru koju smo prikazali u jesenjem delu dodatno popravimo i da probamo da pobedimo što veći broj utakmica, pa ćemo da vidimo da li ćemo uopšte ući u šansu da se borimo za titulu. Nadam se da ćemo imati malo više prednosti na ovoj utakmici sa Radnikom, obzirom da igramo na našem terenu. Svaki protivnik je težak i ozbiljan kada je u pitanju prva utakmica.’’

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track