LEGIONAR: Sergej je heroj Lacija, borba za Skudeto se nastavlja...
Foto: Instagram

mILINKOVIĆ-Savić potopio i Inter

LEGIONAR: Sergej je heroj Lacija, borba za Skudeto se nastavlja...

Fudbal -

Srbin bio najbolji u derbiju Serije A pa vodi Rimljane ka prvoj tituli posle više od dve decenije.

Proglašavali su ga igračem malih utakmica, odlučujućim faktorom u razbijanju Sasuola ili Spala. Za cenu od sto miliona evra, pričali su stručnjaci, falili su mu trofeji i golovi protiv italijanskih giganata. Sada je i njima udovoljio! Sergej Milinković-Savić vodi Lacio ka dve decenije čekanom „Skudetu“, jer je u nedelju uveče torpedovao Inter (2:1), a pre toga Juventus (3:1) sredinom decembra:

"Pogodio sam, ali ovo je bila pobeda cele ekipe. Istina je ono što već rekli - mi smo jedna porodica i želimo da nastavimo u istom ritmu" - rekao je Sergej Milinković-Savić i dodao utiske o samom meču:

"Inter nije igrao dobro u prvom poluvremenu. Mi smo stvarali šanse, a oni su dali gol. Onda smo otišli u svlačionicu i rekli sebi da ovo mora biti naša utakmica. Vratili smo se sa stavom kao da je 0:0."

foto: EPA

Italijanska štampa, posebno rimska, piše hvalospeve o Srbinu, dok portali naklonjeni nebo-plavima ne mogu još da prežale što je bomba sa 25 metara završila na prečki umesto koji centimetar niže. Ipak, mreža se zatresla u 69. minutu, pa Lacio već sada može da razmišlja o narednoj sezoni u Ligi šampiona i ...

"Naša obaveza je da se domognemo mesta za plasman u Ligu šampiona, a ako nam se do kraja ukaže prilika, zašto ne bismo uzeli i „skudeto“. Inter se neće predati uprkos porazu od nas, a Juve zna da smo sada i mi tu, blizu njih."

Do kraja sezone vodiće se bitka za titulu utroje. Juventus vodi sa 57 bodova, prate ga Lacio sa 56 i Inter sa 54.

Kurir sport/Dejan Petković

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track