OSVETA SE SERVIRA HLADNA: Tuhel osvojio trofej pa dobio otkaz u Borusiji! VRAĆA SE NA MESTO ZLOČINA!
Foto: AP

pomešana osećanja

OSVETA SE SERVIRA HLADNA: Tuhel osvojio trofej pa dobio otkaz u Borusiji! VRAĆA SE NA MESTO ZLOČINA!

Fudbal -

Borusija Dortmund dočekuje PSŽ u prvoj utakmici osmine finala Lige šampiona.

Parižani silno žele da konačno posle silnih ulaganja naprave nešto značajno u Evropi, a u centre pažnje biće njihov trener Tomas Tuhel, bivši trener "milionera" iz Dortmunda".

On će u utorak uveče imati pomešane emocije, progoniće ga lepa sećanja i ružan prekid saradnje sa ovim klubom. Nije uobičajeno da dobijete otkaz nakon trofeja, ali se sadašnjem treneru francuskog šampiona baš to desilo u Borusiji. Tri dana nakon što je osvojio kup Nemačke, prvi trofej u pet godina, on je otišao iz Dortmunda, zbog razloga koji nisu ni danas razjašnjeni. Spekulišese da se Tuhel se žestoko pobunio zbog prodaje Humelsa Bajernu, Mihtarijana Junajtedu, ali i prodaje Gundogana Sitiju, smatrao je da je slomljena kičma timu koji je mogao da parira neprikosnovenom Bajernu u borbi za titulu.

foto: AP

Takođe nije bio za to da se Gece vrati iz Bajerna u klub jer je smatrao da će to poremetiti konekciju sa navijačima. Kap koja je prelila čašu bila je prodaja Dembelea Barseloni posle sezone u kojoj je Francuz eksplodirao, a navodna pojačanja koja su predložena nisu bila na nivou navedenih igrača i samo su ubrzala raskid. Vreme je pokazalo da je Tuhel bio u pravu, Dortmund više nije tako ubitačan kao pre par sezona.

Nemac je završio u PSŽ, sada će se suočiti sa svojom prošlošću.

Kurir sport

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track