MIHO, SREĆAN ROĐENDAN! Crvena zvezda čestitala legendi crveno-belih 51. rođendan!
Foto: Zvezda.rs

ZANIMLJIVO

MIHO, SREĆAN ROĐENDAN! Crvena zvezda čestitala legendi crveno-belih 51. rođendan!

Fudbal -

Na današnji dan pre 51 godine rođen je jedan od najboljih srpskih fudbalera u istoriji, koji je, kako u klupskoj, tako i u reprezentativnoj karijeri ostavio veliki trag.

Miha je profesionalnu karijeru krenuo u Borovu, potom je igrao u Vojvodini, Crvenoj Zvezdi, sa kojom je osvojio trofej šampiona Evrope, Romi, Sampdoriji, Laciju, a završio ju je u Interu 2006. godine.

"Siniša Mihajlović je došao u Crvenu zvezdu 10. decembra 1990. godine. U prvoj sezoni odigrao je 14 ligaških utakmica i Crvena zvezda je na kraju osvojila titulu, ali iz te sezone najviše se pamti njegov gol iz slobodnog udarca u revanšu polufinala Kupa evropskih šampiona protiv Bajerna iz Minhena, kao i njegov šut u nadoknadi vremena kad se lopta odbila od Klausa Augentalera u gol i odvela Crvenu zvezdu u finale. U finalu Kupa evropskih šampiona 1990/91. Crvena zvezda je posle 0:0 u 120 minuta iscrpljujuće borbe bila bolja u izvođenju penala protiv Olimpik Marselja (5:3) i postala prvak Evrope, a Mihajlović je bio jedan od petorice igrača koji su bili precizni sa 11 metara", navodi se na zvaničnom sajtu šampiona Srbije.

Mihajlović je posle igračke karijere ušao u trenersku i u dosadašnjem delu bio je na čelu Bolonje, Katanije, Fiorentine, Srbije, Sampdorije, Milana, Torina i Sportinga na kratko vreme.

Čuveni srpski fudbaler prethodne godine oboleo je od leukemije i i dalje se bori protiv ove teške bolesti.

"Poznavajući Mihu, njegov karakter i činjenicu da je veliki čovek i borac, kako na terenu tako i van njega.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track