IŽIVLJAVANJE VUKOVA PROTIV ESPANJOLA: Preokret Rendžersa na Ajbroksu! Sunovrat srpskog Apoela na Kipru VIDEO
Foto: AP

LIGA EVROPE

IŽIVLJAVANJE VUKOVA PROTIV ESPANJOLA: Preokret Rendžersa na Ajbroksu! Sunovrat srpskog Apoela na Kipru VIDEO

Fudbal -

Utakmice od 21 sat u Ligi Evrope možda nisu bile atraktivne kao one od 19 časova, ali im definitivno nije manjkalo sjajnih golova.

Vulverhempton, koga mnogi potajno smatraju jednim od favorita za osvajanje ovog takmičenja, poslao je poruku kako ima ozbiljne ambicije tako što je uništio Espanjol sa čak 4:0.

Dominirao je Portugalac Žota koji je postigao tri gola, ali je ubedljivo najlepši detalj na utakmici bio pogodak njegovog zmljaka Rubena Nevesa iz 52. minuta kada je ubio pauka u golu španskog kluba. Majstorski je Portugalac prihvatio loptu na grudi i volejom za TV špice trasirao put svom timu ka trijumfu.

Sjajan meč viđen je u Škotskoj na Ajbroksu gde je Rendžers gubio sa 2:0 da bi na kraju preokrenuo i slavio sa 3:2. Najzaslužniji je bio Rumun Janis Hadži, sin legendarnog Georgea, koji je sa dva gola za 15 minuta inspirisao preokret svog tima.

Od ostalih mečeva izdvajamo rutinske pobede Rome protiv Genta (1:0) i Bajera iz Leverkuzena nad Potom od 2:1, dok je Arsenal pogotkom Aleksa Lakazeta u 81. minutu savladao Olimpijakos u Pireju takođe sa 1:0 i verovatno završio posao što se tiče plasmana u osminu finala drugog po kvlaitetu evropskog takmičenja.

''Srpski'' Apoel poražen je na svom terenu od ekipe Bazela sa čak 3:0, pa je tako kiparski klub najverovatnije okončao svoje učešće u Ligi Evrope. Matić i Pavlović odigrali su čitavu utakmicu, dok je Vujadin Savić zbog povrede propustio ovaj duel.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track