SITI JE STRADAO, A O OVOME SE ĆUTI: Predsednik PSŽ-a kupio vilu od 5.000.000 evra za generalnog sekretara FIFA!
Foto: AP

prave se ludi

SITI JE STRADAO, A O OVOME SE ĆUTI: Predsednik PSŽ-a kupio vilu od 5.000.000 evra za generalnog sekretara FIFA!

Fudbal -

UEFA je izbacila Siti iz fudbalske Lige šampiona na dve godine uz novčanu kaznu od 30 miliona evra zbog kršenja finansijskog fer-pleja, a dok ta priča traje, mediji podsećaju da je pre sedam godina predsednik Pari Sen Žermena Naser Al Kelaifi osumnjičen daje za pet miliona evra kupio luksuznu vilu na Sardiniji i ustupio je bivšem generalnom sekretaru Fife Žeromu Valkeu.

Godine 2017. je otkkriveno da Valke nije plaćao ni račune, po čemu se procenjuje da je izvukao korist od dodatnih milion evra.

U istrazi koja je tada vođena, presretnuta je prepiska prvog operativca svetskog fudbala i vlasnika tima iz Pariza.

“Računi još nisu plaćeni. Možeš li to hitno da središ?“, pisalo je u jednoj Valkeovoj poruci Al Kelaifiju, koju je iz optužnice izvukao francuski istraživački sajt Mediapart.

“Da, šefe“, odgovorio je Al Kelaifi januara 2014.

Kada je tužilaštvo u Švajcarskoj objavilo da će tražiti suđenje po ovom predmetu, FIFA je odsutala. Obavestila je tužioce o “prijateljskom dogovoru“ sa Al Kelaifijem i povukla žalbu. Švajcarsko tužilaštvo je po zakonu moralo da odustane od optužnice.

I Al Kelaifi i Valke bi mogli da odgovaraju za “nesavesno poslovanje“, svakako mnogo blaža varijanta od eventualnog suđenja za korupciju.

Kurir sport

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track