SARI NAKON PORAZA OD LIONA: Nedostajalo nam je odlučnosti i agresije tokom napada
Foto: AP

liga šampiona

SARI NAKON PORAZA OD LIONA: Nedostajalo nam je odlučnosti i agresije tokom napada

Fudbal -

Trener Juventusa Mauricio Sari izjavio je da je sporo kretanje lopte glavni razlog poraza njegovog tima od Liona.

Stara dama je sa 1:0 izgubila u Francuskoj, u prvoj utakmici osmine finala Lige šampiona.

"Teško je objasniti zašto, ali u prvom poluvremenu smo previše sporo prenosili loptu. Prirodno je da je protivnik to uspeo da iskoristi, pritisne nas i dođe do vodećeg gola. Nedostajalo nam je odlučnosti i agresije tokom napada, ali i sreće, jer smo primili gol u trenutku kada se De Lihtu ukazivala pomoć", rekao je Sari.

Lion je do trijumfa stigao golom Tusara u 31. minutu. Juve je u nastavku bio nešto konkretniji, ali je na kraju uputio samo jedan udarac u okvir gola protivnika.

"Ne znam zašto ne mogu da naterem igrače da razumeju važnost brze predaje lopte. To je osnovno. Nastavićemo da radimo na tome i pre ili kasnije ovaj kocept će im ući u glavu. Nastaviću da im pričam. Juče smo imali trening, lopta se kretala dvostruko brže nego večeras. To je suprotno od onoga što želimo da radimo", istakao je Italijan i dodao:

"U poslednje vreme previše stvari radimo suprotno u odnosu na teninge. Kada je lopta spora onda gubite svoj položaj, dozvoljavate protivniku da vas zatvori, bude agresivan i uzme vam loptu. Ne mislim ni da je Lionov pritisak bio toliko snažan, samo smo se polako pomerali, nikada nismo menjali tempo. Kada to činite, male su verovatnoće da će te uraditi bilo šta na terenu".

Revanš meč u Torinu na programu je 17. marta.

Kurir sport

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track