SMENJENI SELEKTOR SRBIJE IMA NOVI POSAO: Muslin pomoćni trener Sombora (FOTO)
Foto: Profimedia, Radnički Sombor

Otkrivamo

SMENJENI SELEKTOR SRBIJE IMA NOVI POSAO: Muslin pomoćni trener Sombora (FOTO)

Fudbal -

Slavni fudbalski stručnjak Slavoljub Muslin pojačao je stručni štab vojvođanskog trećeligaša na poziv prvog trenera kluba Ivana Gvozdenovića, svog kapitena iz vremena dok je bio trener Zvezde.

Bivši selektor u vojvođanskom srpskoligašu! Slavoljub Muslin pomoćni trener Radničkog iz Sombora!

Znate i sami da nije 1. april, samim tim ni šala, već će legendarni trener zaista pojačati stručni štab nižerazrednog kluba koji gaji visoke ambicije. Istina, Muslin neće biti na platnom spisku Radničkog, već će savetima olakšati posao prvog trenera kluba Ivana Gvozdenovića, svog igrača i kapitena iz Zvezdinih dana.

- Da, tačno je da ću uvek biti tu za mog bivšeg fudbalera, kad god on poželi da od mene dobije neki savet. Ipak, neću biti plaćen za to, reč je o profesionalnom odnosu između mene i kluba iz Sombora - kaže Muslin.

foto: Dragana Udovičić

Zabune nema jer je iskusni trener pristao da pomaže mladom stručnjaku Ivanu Gvozdenoviću, koga je svojevremeno uveo u prvi tim Crvene zvezde.

- S Ivanom sam radio dve sezone u Zvezdi i normalno je da mu se nađem blizu kad od mene zatraži neki savet. Bili smo u kontaktu i dok smo imali angažman u Saudijskoj Arabiji, iako je on radio u drugom klubu. Za moje bivše igrače sam uvek tu, njima na usluzi.

Od odlaska s kormila reprezentacije pred Svetsko prvenstvo u Rusiji bivši strateg „orlova“ radio je samo četiri meseca u Al Fajhi.

- Čeka se prava ponuda. Dosad mi nijedna ponuda nije bila interesantna. Tražim neku sportsku priču, samo me ona zanima.

Trener u usponu

Svetski putnik Ivan Gvozdenović

Ivan Gvozdenović od jula trenira somborskog srpskoligaša, s kojim trenutno zauzima deveto mesto. Pre povratka u srpski fudbal radio je kao asistent u stručnom štabu Tirane, u jordanskom Amanu i Al Mujazalu iz Saudijske Arabije. Tokom igračke karijere igrao je za Crvenu zvezdu, Briž, Mec, Metalurg, Skenderbeg i Kukeši u Albaniji, grčkoj Kavali...

Uvek tu za mlađe

Sećam se kad sam ja počinjao

Muslin je raspoložen da nesebično prenosi svoje ogromno iskustvo i znanje svim mladim trenerima.

- Sada sam već na zalasku karijere, pa kome bih mogao da pomognem ako ne Gvozdenoviću. I ne samo njemu već svima. Nekada sam i ja bio u poziciji početnika i tražio sam da učim od starijih. Tako sam radio i kada sam bio selektor, pa sam otvarao treninge za sve mlađe koji su želeli da vide moj način rada - objašnjava Muslin.

Dejan Petković

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track