PANIKA U JUVENTUSU: Zbog Korona virusa igračima B tima naređen sedmodnevni karantin
Foto: Profimedia

sve je teže

PANIKA U JUVENTUSU: Zbog Korona virusa igračima B tima naređen sedmodnevni karantin

Fudbal -

Korona virus uzima maha u Italiji, gde je prema poslednjim izveštajima, 1.128 osoba zaraženo, a među njiam su i trojica fudbalera i jedan član stručnog štaba trećeligaša iz Toskane, Pjanesea.

Sva četvorica su hospitalizovana, klub je raspustio ekipu na 15 dana, i do daljeg se neće takmičiti, saopštili su italijanski mediji. Do sada nije potvrđen slučaj obolelih u taboru tima iz Torina, ali je klub iz preodstrožnosti raspustio "rezerviste" i naredio im striktni sedmodnevni karantin kod kuće, u slučaju da se kod nekog pojave simptomi korona virusa.

Zbog ovog slučaja zebnja se uvukla i u redove šampiona Italije Juventusa čiji je rezervni sastav nedavno igrao meč protiv Pjanesea, pa postoji realna mogućnost da je virus "zakačio" i neko od igrača "bjankonera". Italijane je dodatno zabrinulo saopštenje bolnice u Kremoni čiji su autoriteti rekli da je "korona virus 500 puta opasniji od SARS-a".

Zbog vanrednog stanja fudbalski klubovi Milan i Inter su "zatvorili" kancelarije, dok je metro prevoz gotovo opusteo zbog preporuke italijanskih vlasti da se izbegavaju odlasci na mesta sa velikim brojem ljudi.

Podsetimo i na to da je veliki derbi Italije Juventus - Inter, koji je trebalo da bude odigran u nedelju, pomeren za maj.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track