SVE ME JE VODILO KA KRIMINALU! Brazilski fudbaler otkrio potresne detalje o svom životu
Foto: AP

hit priča

SVE ME JE VODILO KA KRIMINALU! Brazilski fudbaler otkrio potresne detalje o svom životu

Fudbal -

Brazilski fudbaler Rišarlison govorio je o tome kako troši svoj novac, pa se prisetio teških momenata tokom odrastanja i adaptacije kroz koju je morao da prođe.

Napadač Evertona je neretko govorio o poteškoćama koje je imao odrastajući u Brazilu.

Kako kaže, kada je bio mali nije imao "ništa", a sada ima "gotovo sve".

"Praktično nisam imao ništa tokom detinjstva, a sada, odjednom, imam gotovo sve. To cenim i razmišljam o svojoj budućnosti", rekao je Rišarlison za "O Globo" i nastavio:

"Ne želim da kupim skupa kola. Investiram u nekretnine i ostale stvari vezane za budućnost, kao ovaj apartman (velik dupleks u Rio de Žaneiru u kojem je pravljen intervju). Majci, ocu, ujaku, baki... Svima sam im već kupio kuću. Moji ujaci i stričevi imaju kola, moja mama voli motore, pa sam joj kupio jedan. Moja sestra ima troje dece i mogu da im pomognem sa zdravljem i obrazovanjem".

Kada je ekipa "O Globo" ušla u Rišarlisonov apartman zatekla je tri čoveka kako igraju video-igre. Jedan je bio njegov ujak, a dvoje prijatelji iz detinjstva. "Prijatelji sa kojima sam igrao fudbal sada rade u supermarketima, neki na plantažama. Mnogi sa ulice su sada u zatvoru. Moj put je imao samo jedan smer – ka kriminalu – ali ujak me je savetovao, imao sam i Fidela, trenera koji je bio policajac, koji mi je govorio da sam talentovan. Fudbal me je izveo na pravi put", priseća se 22-godišnjak iz Nova Venecije.

Rišarlison otkriva da mu je adaptacija na Englesku lako došla.

"Na terenu se ničega ne plašim. Radim ono što volim, a plašim se samo povrede. Bilo mi je teško da se naviknem na hladnoću, ali često vidim igrače koji pričaju o depresiji, adaptaciji... To nije bio problem za mene. Ja nikada nisam bio dete koje će stalno biti kod kuće, već sam bio na ulici sa prijateljima", podvlači razgovor Rišarlison.

Kurir sport

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track