ČAROLIJA U KOPAČKAMA, RAZUZDAN ŽIVOT, PA HAPŠENJE: Ronaldinjov otac se udavio, a odgajila ga je majka prodavačica
Foto: Profimedia, Pritnscreen/Instagram

BIOGRAFIJA SLAVNOG BRAZILCA

ČAROLIJA U KOPAČKAMA, RAZUZDAN ŽIVOT, PA HAPŠENJE: Ronaldinjov otac se udavio, a odgajila ga je majka prodavačica

Fudbal -

Slavni brazilski fudbaler Ronaldinjo hapšenjem u Paragvaju pridodao je još jedan skandal svom imenu, a nekada su uz njega išle reči poput "čarobnjak", "magija", "gospodin" i drugi epiteti.

Ronaldinjo je rođen u Porto Alegru. Majka mu je bila prodavačica, iako po struci medicinska sestra, a otac radnik u brodogradilištu i fudbaler u lokalnom klubu, koji je preminuo u bazenu kada je Ronaldinjo imao samo osam godina.

I njegov brat je bio fudbaler, ali su ga povrede sprečile da napravi zapaženiju karijeru. Zato je Ronaldinjo postao jedan od najboljih svih vremena.

foto: Profimedia

Ronaldinjo je seniorsku karijeru počeo u Gremiju, a posle tri godine krenuo je put Evrope. Igrao je za PSŽ, Barselonu i Milan, pre nego što se vratio u Brazil i zaigrao za Flamengo. Nosio je još dresove Atletiko Mineira, meksičkog Keretara i na kraju Fluminensea 2015.

Ronaldinjo je jedan od malobrojnih fudbalera koji je osvojio sve. Između ostalog, sa Barsom je trijumfovao u Ligi šampiona 2006, a sa Atletiko Mineirom i Kopa Libertadores 2013. Bio je prvak sveta sa Brazilom 2002, prethodno je osvojio i Kopa Amerika 1999. godine.

Zvanično najbolji fudbaler sveta bio je 2004. i 2005. godine.

Ronaldinjo će zauvek ostati upamćen po maštovitim driblinzima i neočekivanim rešenjima na terenu, ali i brojnim atraktivnim golovima.

Zbog oca postao najbolji ikada

"Kada se inače vratiš kući s igranja fudbala, mama se uvek smeje i šali.

Ali ovaj put, plakaće.

I onda ćeš videti Roberta. Zagrlićete i odvesti u kupatilo kako bi bili sami. Tada će ti reći nešto što nećeš razumeti.

"Dogodila se nesreća. Tate više nema. Umro je."

To neće imati smisla. Pitaćeš se šta to znači, kada se vraća i kako tate može da ne bude više?

Tata te je naučio da fudbal igraš i shvataš kao maštu, da igraš slobodnim stilom ili da se samo igraš s loptom", napisao je između ostalog Ronaldinjo u pismu samom sebi koje je rasplakalo celu planetu.

Razuzdan život

Legendarni Brazilac je i za vreme igračkih dana bio poznat po razuzdanom životu i zabavama s atraktivnim ženama. Sa tim nije stao ni posle završetka karijere, a navodno je i jako široke ruke bio prema svim svojim partnerkama koje su dobijale značajne iznose na raspolaganje. Njegov budžet to nije mogao da podnese...

foto: Pritnscreen/Instagram

Završetkom profesionalne karijere počeo je sunovrat jednog od najmagičnijih i najčarobnijih fudbalera koje je ova planeta gledala. I to sve zbog problema sa zakonom.

Sud u Porto Alegreu blokirao mu je 57 objekata zbog duga koji se nagomilao zbog nepoštovanja pravila životne sredine.

Brazilac je dužan ukupno 2,3 miliona eva, pošto nije srušio most kojim je povezao imanje sa jezerom Guaiba.

foto: AP

Neverovatan dug brazilski fudbalski čarobnjak ima zbog nelegalne izgradnje mosta i uništavanja okoline. Vlasti u Brazilu terete njega i brata Roberta de Asisa da su izgradnjom na zaštićenoj zemlji grada Porto Alegrea koju su započeli 2009. godine, uništili prirodu.

Pomenuti most je sa čak 70 metara ušao u jezero, a na kraju je izgrađena ribarska platforma. Sud je 2012. godine naredio uništenje mosta i platforme u roku od 30 dana te je izrekao kaznu za svaki dan nepoštivanja odluke ili dodatnih ilegalnih radnji.

Ronaldinjo kaznu nije plaćao pa se ona nagomilala, a oduzeta su mu i dva pasoša koje poseduje - španski i brazilski te mu je zabranjeno napuštanje zemlje.

Brazilac je ostao švorc, te se na sve načine dovijao kako bi zaradio neku paru. Snimao je reklame, promovisao knjige i svoje ime.

Vrhunac je usledio danas kada je zbog lažnih putnih isprava policija Paragvaja uhapsila njega i njegovog brata.

foto: EPA/PARAGUAYAN PROSECUTOR
foto: Profimedia
foto: Profimedia

(Kurir sport)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track