NORVEŽANI ZBOG KORONAVIRUSA ZATVORILI STADIONE: Srbija u Oslu bez publike?! (FOTO)
Foto: Dado Đilas

Odluka

NORVEŽANI ZBOG KORONAVIRUSA ZATVORILI STADIONE: Srbija u Oslu bez publike?! (FOTO)

Fudbal -

Strepnja i oprez Skandinavci doneli odluku o zabrani prisustva gledalaca na svim takmičenjima,pa i na baraž meču 26. marta protiv „orlova“. Selektor Lars Lagerbek pao u očaj

Nekoliko sati pre odluke državnih organa da zatvore sva sportska borilišta za navijače zbog koronavirusa selektor reprezentacije Norveške Lars Lagerbek izjavio je da će utakmica sa Srbijom 26. marta u Oslu pred praznim tribinama biti „veoma, veoma dosadna“.

foto: Profimedia

Prazne tribine

- Gubimo tu malu prednost domaćeg terena. Ali ako će to sprečiti širenje zaraze, ne preostaje nam ništa drugo nego da poštujemo tu odluku. Biće stvarno dosadno igrati pred praznim tribinama - rekao je iskusni švedski stručnjak na klupi Norvežana.

foto: AP / Haakon Mosvold Larsen

Stadion je odavno rasprodat, pa čelnicima fudbalskog saveza ostaje tanka nada da će se za tri nedelje popraviti situacija i da će preduzete mere protiv zaraze dati pozitivne rezultate.

- Odsustvo podrške s tribina biće dodatni psihološki izazov mojim fudbalerima. To je retkost u sportu i mi ćemo morati da vidimo ko se na najbolji način snašao u takvim okolnostima. Svi ćemo čuti jedni druge u toj totalno drugačijoj atmosferi. Srbija bi mogla bolje da se snađe u takvom okruženju, ali naši igrači su toliko odlučni da mislim da to neće biti prednost za goste - jasan je Lagerbek.

Radi lekarska komisija

Lekarska komisija FS Norveške i nacionalnog tima je u stalnom kontaktu s igračima poslednjih nedelja. Svi reprezentativci koji igraju u ugroženim područjima, poput Olea Selensa iz kineskog Šendžena, dobrog su zdravlja.

- U Italiji imamo samo jednog reprezentativca, Mortena Torsbija iz Sampdorije - poručio je selektor.

Uprkos policijskoj zabrani

PIJANI NORVEŠKI NAVIJAČI NA BIATLONU

Vlasti u Norveškoj juče su zabranile prisustvo gledaocima na nordijskom skijaškom spektaklu u Holmenkolenu, ali tamošnji zaljubljenici u beli sport nisu se lako povinovali ovoj odluci. Policija je izvestila da su se stotine navijača sakrile u unutrašnjosti šumu u kojoj se nalazila staza za biatlonce.

foto: EPA / Tore Meek

- Mnogi su u veoma alkoholisanom stanju. Reč je o omladini, koja je dosta pila, a tek je podne - bili su očajni policajci neodgovornim odnosom svojih zemljaka.

Evrogol u Istanbulu

LJAJIĆ NEMA KORONU, ALI IMA TOP U LEVICI

foto: Dado Djilas

Prošle nedelje su Turci poverovali Italijanima da se Adem Ljajić nalazi u izolaciji zbog koronavirusa, a već u subotu uveče shvatili su besmisao te vesti. Srpski reprezentativac doneo je pobedu Bešiktašu protiv Ankaragučua golom u 90. minutu za minimalnih 2:1 pravom bombom koju je poslao slabijom levom nogom. Nakon gola Ljajić je prvo zapušio uši, pokazujući da ga negativni komentari pojedinaca nisu dotakli.

Vladimir Matijašević

NA KRAJU ĆE ODLUČITI 11 NA 11

Sportski direktor FSS Vladimir Matijašević pratio je situaciju u Norveškoj:

foto: Starsport©

- Možda će ovom zabranom za navijače izgubiti tu malu prednost domaćeg terena i možda smo mi već navikli da igramo pred praznim tribinama, ali suština se zbog toga neće bitno promeniti. Igraće se 11 na 11 na terenu, a igrači će na kraju odlučiti pobednika. Rano je pričati o meču, ostalo je još 20 dana i dotad je moguće da suspenduju zabranu. Selektor Ljubiša Tumbaković je pripremio spisak igrača i on će uskoro biti objavljen.

(Kurir.rs / Dejan Petković / Foto:Dado Đilas)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track