ČEFERIN POSLE ODLAGANJA EURA: Ponosan sam na sve ljude iz sveta fudbala!
Foto: Marina Lopičić

KONFERENCIJA

ČEFERIN POSLE ODLAGANJA EURA: Ponosan sam na sve ljude iz sveta fudbala!

Fudbal -

Predsednik Evropske fudbalske unije (UEFA) Aleksandar Čeferin, nakon što je EURO odložen za narednu godinu, izjavio je da je ponosan na sve ljude iz sveta fudbala.

"U ovakvim trenucima fudbalska javnost mora da pokaže odgovornost, jedinstvo i solidarnost. Zdravlje navijača, igrača i osoblja je u prvom planu i ja sam ponosan na reakciju mojih kolega širom Evrope, svi su prepoznali da moraju da se žrtvuju za uspeh.

Fudbal je pokretačka snaga, ideja da jedan ovakav festival bude proslavljen na praznim stadionima, sa opustošenim fan zonama i dok je ceo kontinent u izolaciji nije mogla da bude prihvaćena. Pokazali smo jedinstvo i solidarnost, svrha i cilj ispred profita", rekao je Čeferin, a prenosi sajt UEFA.

On se zahvalio predsedniku južnoameričke federacije Alehandru Domingezu i KOMEBOL-u, koji su odlučili da odlože Kopa Amerika, pa će klubovi u Evropi moći da imaju na raspolaganju sve igrače za završetak sezone.

"Hvala i predsedniku FIFA, Đaniju Infantinu, koji je obećao da će FIFA učiniti sve da bi novi kalendar bio fukcionalan. Fudbal je u vreme najveće krize pokazao svoju najbolju stranu, otvorenost, solidarnost i toleranciju", istakao je Čeferin.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track