Spektakl

SRBIJA PROTIV KORONE: Arena ujedinila Zvezdu, Partizan, Real, Barselonu, De Nira, Stalonea, Van Dama... VIDEO

Fudbal -

Vanredno stanje u Republici Srbiji povodom širenja epidemije virusa Covid19, uvedeno je pre deset dana.

U međuvremenu u našoj zemlji, Predsednik Aleksandar Vučić, odnosno Vlada Republike Srbije i nadležne institucije preduzele su brojne mere kako bi se suzbio broj zaraženih. Dobili smo pomoć u vidu medicinske opreme i eminentnih stručnjaka iz NR Kine, samim tim i nadu da ćemo u što kraćem roku pobediti nevidljivog neprijatelja.

„Ovih dana“ podsećanja radi, pre 21 godinu takođe smo uspeli da „oborimo“ jednog drugog „nevidljivog neprijatelja“. Kao nikada do sada, potrebno nam je jedinstvo, snaga i strpljenje da bismo što bezbolnije nastavili sa svojim životima kad se sve ovo sa Korona virusom bude „juče“ zvalo.

Izolacija je nešto najteže sa čim se treba izboriti.

I iz tog razloga TV Arena sport kao društveno-odgovorna kompanija kreće sa novom programskom šemom.

Od danas, 25. marta, pa sve do okončanja vanrednog stanja, Arena će svakog ponedeljka, srede i petka emitovati studijske emisije u kojima će se baviti sportom ali i temama vezanim za globalnu pandemiju.

Regionalna sportska televizije obezbedila je i goste. I to one koji se nalaze na nekoliko hiljada kilometara udaljenosti. Danas će Ivan Radulović od 17h ugostiti reprezentativce Srbije, Nikolu Milenkovića i Marka Dmitrovića. Obojica iz izolacije, odnosno svojih domova u Italiji, odnosno Španiji razgovaraće o aktuelnim temama i preneti nam njihova zapažanja iz zemalja koje su trenutno najveća žarišta korone u Evropi.

Studijski program sredom, nosiće naziv „Srbija protiv korone“, ponedeljak je rezervisan za košarkaške a petak za fudbalske teme. U realizaciju programa biće uključeni svi komentatori TV Arena sport.

I još nešto do sada nikada viđeno na sportskim televizijama kreće na Areni od 27. marta.

Arena sport u petak pokreće Arena Bioskop. O tome nešto više otkrio je glavni i odgovorni urednik, Zoran Zoza Panjković.

- Nakon što smo postali prepoznatljivi po najatraktivnijim i najkvalitetnijim dokumentarnim filmovima, sada se okrećemo i igranim. Najveći filmski hitovi u kojima je sport tema ili inspiracija. Holivudski hitovi, biografske drame, akcioni heroji, nagrađivani filmovi, domaći klasici. Na našim građanima je da ostanu kod kuće i da svake večeri budu uz naš program. Zvezda, Partizan, Lejkersi, Denver, Real i Barsa dobili su De Nira, Stalonea, Klint Istvuda, Van Dama. Od petka, 27. marta, televizija Arena je mesto gde postoji sve – istakao je programski urednik Arene.

Od proglašenja vanrednog stanja Arena sport se trudi da svakodnevno u skladu sa svojim mogućnostima pomaže rad državnih institucija i koliko god je moguće olakša građanima Srbije i regiona boravak u izolaciji. Svakodnevno se prikupljaju saveti iz svih delova sveta od brojnih sportista, kreće studijski i filmski program... O svim novinama svoj stav izneo je i direktor Nebojša Žugić.

- Od promene menadžmenta televiziju Arenu krasi izrazito napadački stil igre, pa ni u „utakmici“ sa Koronom ne odustajemo od naše taktike. Napadaćemo je u svakoj mogućoj prilici. Arena sport napada Covid19 emisijama koje su posvećene borbi protiv ove pošasti iz sportskog ugla. Reči Predsednika Srbije Aleksandra Vučiča: „Predaja nikada nije i neće biti opcija za Srbiju. Borićemo se i pobedićemo“ je i naša ideja vodilja – istakao je direktor TV Arena sport Nebojša Žugić i nastavio:

- Molim sve dobre ljude, sve građane Republike Srbije da svoj patriotizam pokažemo kroz disciplinu, strpljenje i izdržljivost. „Ostavimo srce na terenu“ u ovom slučaju znači da ostanemo u našim domovima, da ostvarimo konačnu pobedu i na kraju osvojimo najvredniji trofej, onaj koji će značiti da je u Srbiji pobedio život. Do pobede. Živela Srbija – zaključio je prvi čovek Arene sport.

Arena kreće u napad, priključite se programu sportske televizije koji možete pratiti na platformi Telekoma Srbije i Supernove.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track