REAL MADRID NAJAVIO: Neizbežno smanjivanje plate fudbalskoj i košarkaškoj ekipi
Foto: Printskrin

Kraljevići ipak čuvaju budžet

REAL MADRID NAJAVIO: Neizbežno smanjivanje plate fudbalskoj i košarkaškoj ekipi

Fudbal -

Fudbalski klub Real Madrid predvidja da će u dogledno vreme biti neizbežno smanjiti plate fudbalskim i košarkaškim ekipama, preneli su danas španski mediji.

Kako je preneo El Pais, predsednik Reala Florentino Peres i kapiten Serhio Ramos su nedavno razgovarali i dogovorili su se da plate neće biti smanjene. Međutim, pošto klub pokriva plate za 800 ljudi, a fudbal je na dužoj pauzi od očekivane, plate će morati da budu smanjene.

Brojni španski klubovi medju kojima su Barselona, Atletiko Madrid i Espanjol već su smanjili plate igračima, ali se navodi da je ekonomska snaga Reala mnogo fleksibilnija.

Real ima neto dug od 27 miliona evra, u poređenju sa dugom iz Barselone od 217 miliona. Budžet Reala za plate je manji od 50 odsto ukupnog dohotka, dok se za Barselonu veruje da je bliži 80 odsto i tu je razlika u određivanju prioriteta smanjenju plata za zaposlene.

Prekid španskog prvenstva zbog pandemije korona virusa znači da klubovi nemaju prihode od utakmica, a oni veći klubovi i od poseta njihovim muzejima.

Beta

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track