ZVEZDIN DEFANZIVAC SRĐAN BABIĆ: Karakterom se sve pobeđuje!
Foto: FK Crvena Zvezda/ Nikola Mitić

BRAVO!

ZVEZDIN DEFANZIVAC SRĐAN BABIĆ: Karakterom se sve pobeđuje!

Fudbal -

Zvezdin defanzivac i osvajač Svetskog prvenstva za igrače do 20 godina Srđan Babić vreme u karantinu provodi na selu, daleko od gradskih žarišta pandemije. Naravno, kao odgovoran čovek vreme provodi kod kuće, a kao veliki profesionalac sve treninge i fudbalske obaveze odrađuje po planu i programu stručnog štaba.

- Veoma znači i podrška naših trenera koji su uvek tu za nas. Mi smo navikli na svakodnevan rad, ovo što treniramo kod kuće ništa ne menja. Ušli smo u dobar ritam, rasli smo iz utakmice u utakmicu i ne sumnjam da ćemo se posle ovog svega vratiti na teren. Svaki igrač, tvrdim, radi maksimalno i pruža sve kako bi se što bolje spremili za nastavak – uverava Babić.

Zvezdin stameni štoper naglasio je da su svi saigrači profesionalci i da je važno da se posle ovog karantina bude u što boljoj formi.

- Svakog dana smo u kontaktu sa kondicionim trenerima Federikom i Markom. Nisu treninzi nimalo laki u ovom karantinu. Dnevno provedemo po sat i po obavljajući vežbe i svoje dužnosti kako se ne bi zapustili. Veoma je važno da, kada se sve ovo sa pandemijom završi, ostanemo u maksimalno dobroj formi, koliko je to u ovim okolnostima moguće, da bi smanjili taj pripremni period pre nastavka prvenstva. Nije lako, ali moramo biti profesionalci i pokazati karakter kako bi izašli još jači iz ovoga – istakao je Babić.

I pored teških treninga, naš defanzivac ne krije da mu nedostaje – lopta.

- Bazični deo je jako bitan i nije zanemarljiv, naročito po pitanju fizičke spreme. Međutim, rad sa loptom je nešto drugo. Počevši od raznih vežbi koje smo svakodnevno radili na terenu, naročito tehničko-taktičkog dela, to su ipak neke stvari koje fudbaleri više vole od ovog, nazovimo fitnes dela. Meni loptu ništa ne može da zameni, od četvrte lopte je imam u nogama, tako da jedva čekam da se vratim na teren. Nije mi teško da radim sam, dobijamo program „na tanjiru“, tako da samo treba da ispoštujemo taj plan.

Otkrio nam je i šta je ono što on radi kod kuće.

- Kada ne odrađujem planirane treninge, nemam nekih preteranih obaveza. Imam malog psa, devojka i ja se sa njim igramo svakoga dana. Trenutno sam na selu, daleko od grada, tako da mi prija ovaj vazduh ovde. Naravno, pogledam i poneku dobru seriju koju mi drugari preporuče. Veoma je važno da ostanemo kod kuće, da se što manje krećemo i samo takvim, odgovornim postupanjem ćemo veoma brzo izaći kao pobednici protiv ovog nevidljivog protivnika – završio je Srđan Babić.

Kurir sport

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track